Dodatno

Vreme uspeha! (septembar 2015.)

Poslovne vesti

 

Samsung:
Galaxy S6 Edge+ u Srbiji

Samsung Galaxy S6 Edge+ i Galaxy Tab S2 krajem avgusta su svoju premijeru imali i na srpskom tržištu. Najnoviji pametni telefon kompanije Samsung biće dostupan kod operatora u maloprodajnim objektima od 4. septembra, dok će tablet Tab S2 biti u prodaji početkom oktobra. Kompanija Samsung pripremila je i poseban premium paket namenjen prvim kupcima Edge+ uređaja u Srbiji. U paketu će osim telefona biti Clear Cover i Flip Wallet u boji telefona. Samsung Galaxy S6 Edge+ ima 4GB radne memorije, 5,7-inčni Quad HD Super AMOLED ekran, zadnju kameru od 16MP i prednju od 5MP. Napredni sistem kamere nudi opciju za brzo pokretanje u roku od 0,6 sekundi, pametnu stabilizaciju slike, unapređene opcije fotografisanja, snimanja i montiranja video-sadržaja, uz 4K video-snimanje i Live Broadcast opciju za emitovanje uživo. Samsung Galaxy Tab S2 je elegantnog dizajna sa najtanjim i najlakšim metalnim ramom u ovoj kategoriji dimenzija na tržištu te ga je veoma lako nositi sa sobom. Sa debljinom od samo 5,6 mm i težinom od samo 389 g (9,7 inča) i 265 g (8 inča), Galaxy Tab S2 dizajniran je za čitanje digitalnih sadržaja, uključujući e-knjige, časopise, stranice i vesti na internetu zahvaljujući Super AMOLED ekranu koji donosi 94 odsto prirodnih tonova, verno prikazujući boje. U Srbiji je Samsung Galaxy S6 Edge+ dostupan u crnoj i zlatnoj boji, sa 32 GB prostora, a Tab S2 u verzijama od 9,7 i 8 inča sa Wi-Fi i LTE povezivanjem i memorijom od 32 GB prostora sa podržanim MicroSD do 128 GB.


Henkel:
Ceresit Road Show

Ceresit, dobro poznati brend kompanije Henkel, ove godine organizovao je projekat Ceresit Road Show specijalno namenjen majstorima širom Srbije. Tokom tri meseca trajanja projekta majstori su imali prilike da steknu nova znanja i veštine, lično isprobaju nove Ceresit proizvode, kao i da se bolje upoznaju sa Ceresit predstavnicima prodaje i tehničke podrške. Projekat Ceresit Road Show realizovan je sa ciljem da dodatno unapredi i učvrsti odnose između Ceresit brenda i njegovih vernih potrošača širom zemlje. Preko hiljadu majstora i učesnika projekta na preko 40 lokacija prisustvovalo je radionicama, edukacijama, demonstracijama proizvoda, interesantnim takmičenjima, kao i neformalnim druženjima u opuštenoj atmosferi. Podstičući interaktivnost i takmičarski duh, projekat je svim učesnicima pružio priliku da isprobaju najnovije proizvode brenda Ceresit i na nesvakidašnji način se upoznaju sa inovacijama koje im mogu biti korisne u svakodnevnom radu. Učesnici su imali priliku da razmene znanja, usavrše stečene veštine i aktivno učestvuju u takmičenjima, npr. izrade što lepšeg logoa, u vidu kolaža, za maloprodaju domaćina.


ICT Hub:
Konkurs "Nova tehnološka preduzeća"

Biznis inkubator za tehnološko preduzetništvo ICT Hab (ICT Hub) pozvao je 1. septembra sve studente početnih i završnih godina studija da se do 20. septembra prijave na konkurs "Nova tehnološka preduzeća", čiji je cilj podsticanje mladih na preduzetništvo i samozapošljavanje. Konkurs sprovodi ICT Hab uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a ideja je da se doprinese povećanju zaposlenosti u Srbiji. Na konkurs mogu da se prijave studenti, starosti do 30 godina, nakon čega će biti izabrano 80 njih koji će dobiti šansu da budu deo programa. Za studente završnih godina projekat podrazumeva besplatan šestomesečni program podrške razvoju preduzetničkih veština u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) i pokretanju sopstvenog biznisa. Nakon obuke planirano je otvaranje najmanje četiri start-apa u oblasti IKT. Odabrani studenti početnih godina proći će dvomesečnu "Školu poslovnog iskustva", koju će voditi uspešni preduzetnici iz Srpske asocijacije menadžera (SAM) i Sekcije mladih perspektivnih lidera (SAMPLE), što će im pomoći da u budućnosti samostalno razvijaju ideje i projekte. Neke od tema su: razvoj biznis modela, konkurentnost, upravljanje stresom, strategije prodaje poslovnim korisnicima i prezentovanje investitorima.


Somboled:
Stipendije za postdiplomske studije u Francuskoj

Kompanija Somboled, jedna od vodećih mlekara u Srbiji koja posluje u okviru francuske Lactalis grupe, petu godinu zaredom organizuje konkurs za dodelu stipendija za postdiplomske studije u Francuskoj, u oblasti tehnologije i kontrole kvaliteta hrane. Dvogodišnji program studija biće realizovan na uglednom fakultetu L’Ecole Supérieure d’ Agriculture (ESA) u Anžeu, a uspešni kandidati će biti u prilici da osim teorijskih znanja steknu i prva radna iskustva u velikoj međunarodnoj kompaniji kroz stručno usavršavanje u fabrikama kompanije Lactalis. "Zadovoljstvo nam je što možemo da doprinesemo kvalitetnijem obrazovanju i razvoju mladih i talentovanih ljudi i budućih stručnjaka u prehrambenoj industriji, ali i da im nakon povratka pružimo mogućnost da rade u svojoj zemlji. Postdiplomske studije u Francuskoj su odlična prilika za sve vredne i ambiciozne studente da razviju svoja znanja i veštine, uče od najboljih, steknu iskustvo u realnom poslovnom okruženju i doprinesu razvoju mlekarskog sektora u Srbiji", ističu u kompaniji Somboled. Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji 1. septembra 2016. godine još nemaju 26 godina.

Iz istog broja

Intervju – Aleksandar Ružević, generalni direktor kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija i Crna Gora

Kvalitet je apsolutni prioritet

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu