Dodatno

Vreme uspeha! (maj 2015.)

Predstavljanje beskontaktnog mobilnog plaćanja

Poslovne vesti

 

Banca Intesa
Beskontaktno mobilno plaćanje

Banca Intesa, u saradnji sa Intesa Sanpaolo Card i Visa, među prvim bankama u svetu, a prva u jugoistočnoj Evropi i zemljama CIS-a, na tržište Srbije uvodi jedinstvenu Wave2Pay uslugu beskontaktnog plaćanja putem mobilnog telefona zasnovanu na HCE (Host Card Emulation) tehnologiji. HCE predstavlja trenutno najsavremeniju platnu tehnologiju na globalnom tržištu koja korisnicima omogućava brzo, efikasno i sigurno plaćanje približavanjem mobilnog uređaja beskontaktnom čitaču. "Bili smo prva banka u Srbiji koja je pokrenula uslugu mobilnog bankarstva i implementirala beskontaktnu platnu tehnologiju, a sada ćemo našim klijentima omogućiti još jednostavnije i bezbednije plaćanje na bazi moderne HCE arhitekture potvrđujući našu pionirsku ulogu na tržištu i stratešku opredeljenost da ulaganjem u integrisanje najnaprednijih tehnoloških rešenja konstantno pomeramo granice inovativnosti", izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.


mts
Brend za sve usluge

Telekom Srbija će od danas sve telekomunikacione usluge koje pruža korisnicima potpisivati jedinstvenim brendom – mts. Korisnički brend mts, sada i sa novim vizuelnim identitetom, objedinjuje pod jednim krovom i imenom sve usluge kompanije – fiksnu i mobilnu telefoniju, internet, televiziju i druge multimedijalne usluge. "Sveobuhvatni brend mts rezultat je nastojanja da izgradimo jaku, modernu i prepoznatljivu tržišnu marku koja će na najbolji način komunicirati sve usluge kao i vrednosti za koje se naša kompanija zalaže. Novi vizuelni identitet i poruka prevashodno odražavaju našu usmerenost ka poboljšanju korisničkog iskustva u svakom segmentu pružanja usluga", izjavila je Natalija Jegdić, izvršna direktorka za privatne korisnike kompanije Telekom Srbija.


IMMOFINANZ
Prvi STOP.SHOP.

Austrijska IMMOFINAZ Grupa (IMMOFINANZ Group) dovela je lanac ritejl parkova STOP.SHOP. u Srbiju, otvaranjem prve lokacije, 30. aprila, u Čačku. "STOP.SHOP. je lanac ritejl parkova koji posluje u okviru IMMOFINAZ Grupe u centralnoj Evropi i predstavlja značajan temelj našeg razvoja. Lokacija u Čačku je 53. u našem lancu ritejl parkova u sedam zemalja. Današnje otvaranje označava početak našeg razvoja u Srbiji, gde pored Čačka, u naredne tri do četiri godine, planiramo da otvorimo oko devet STOP.SHOP. objekata", izjavio je Ditmar Rajndl, predsednik Izvršnog odbora IMMOFINANZ Grupe i dodao da su lokacije u Subotici i Nišu trenutno u fazi planiranja i procene. Prvi STOP.SHOP. ima 6300 kvadratnih metara prostora za izdavanje i 190 parking-mesta. Očekuje se da će ovaj ritejl park privući oko 230.000 ljudi iz Moravičkog okruga.


"Zemun park"
Izraelska grinfild investicija

Beograd će od 28. maja biti bogatiji za novo mesto okupljanja i zabave građana otvaranjem "Zemun parka", prvog ritejl parka u glavnom gradu. "Zemun park" se prostire na preko 16.000 kvadratnih metara i rezultat je izraelske grinfild investicije vredne 25 miliona evra, koja će samo u prvoj fazi omogućiti otvaranje 300 novih radnih mesta. "Kroz razvoj ovog projekta, uverili smo se da postoji velika potražnja domaćih i međunarodnih trgovaca za kvalitetnim poslovnim prostorom i verujemo da ćemo u budućnosti imati odličnu saradnju sa poslovnim partnerima, potrošačima i lokalnom zajednicom. Investicija MIVNE grupe ima za cilj da stvori novo "srce" Zemuna, u kojem će sve generacije kvalitetno provoditi vreme i uživati u sadržaju koji nudimo. U planu je i proširenje objekta čime će biti otvoreno dodatnih 300 novih radnih mesta", izjavio je Nir Makdasi, regionalni direktor MIVNE grupe.


BAT
Protiv sivog tržišta

Kompanija British American Tobacco (BAT) i Poreska uprava Republike Srbije potpisale su Memorandum o razumevanju, kojim su se obe strane obavezale na saradnju sa ciljem identifikacije, prevencije i onemogućavanja šverca cigareta i ostalih duvanskih proizvoda tog proizvođača. Tanos Trimis, generalni direktor kompanije BAT za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, izrazio je veliko zadovoljstvo povodom potpisivanja memoranduma i tom prilikom izjavio: "Kompanija British American Tobacco podržava napore Vlade Srbije u cilju suzbijanja sive ekonomije na tržištu duvana i duvanskih proizvoda. Memorandum o razumevanju pomoći će Poreskoj upravi i Ministarstvu finansija Republike Srbije da, koristeći tehničke i tehnološke kapacitete BAT-a, lakše uđu u trag ilegalnim duvanskim proizvodima i njihovim proizvođačima. Obostrana razmena informacija doprineće suzbijanju crnog tržišta zbog kojeg budžet Srbije gubi stotine miliona evra godišnje."


SBB
Kupovina Euneta

Završena je akvizicija kojom je Eunet, lider u pružanju hosting i cloud servisa, postao deo United Grupe, u kojoj se nalazi i SBB, vodeći kablovski operator u Srbiji. Eunet će još neko vreme poslovati kao samostalno pravno lice, a zahvaljujući integraciji korisnicima će biti ponuđena još bolja usluga i objedinjena ponuda informaciono-komunikacionih rešenja SBB-a i Euneta, zvanično je objavljeno na zajedničkoj konferenciji ove dve kompanije. "Uz SBB-ov vrhunski Internet i data centar i Eunetovu odličnu platformu za hosting i cloud, imamo veoma relevantnu ponudu na tržištu. Koaksijalna i optička mreža sa uslugama interneta, povoljne fiksne telefonije, hostinga i clouda i brige o korisnicima čini nas odličnim biznis partnerom savremenog poslovanja", izjavio je Srđan Tomašević, direktor SBB Solutionsa, regionalne platforme za pružanje visokokvalitetnih rešenja poslovnim korisnicima.


Rauch
Promet 32,5 miliona evra

Kompanija Rauch Srbija ostvarila je u 2014. godini promet od 32,5 miliona evra, što predstavlja porast od 16 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Od preuzimanja fabrike Voćar Koceljeva AD, koja se smatra jednom od najuspešnijih privatizacija u Srbiji, kompanija je investirala više od 30 miliona evra u nove tehnologije, proizvodne linije i modernizaciju fabrike, što je doprinelo da za kratko vreme fabrika u Koceljevi dostigne najviše standarde proizvodnje i započne izvoz u 15 zemalja Evrope. "Do sada je od lokalnih preduzetnika otkupljeno više od 50.000 tona domaćeg voća koje se, zajedno sa najboljim uvoznim egzotičnim voćem vrhunskog kvaliteta, koristi u proizvodnji visokokvalitetnih koncentrata, sokova i napitaka," rekao je Perica Aleksić, direktor kompanije Rauch Srbija.


Nelt
Najbolji plasman Braun proizvoda

Na globalnom simpozijumu za distributere koji svake godine organizuje Braun, jedan od vodećih svetskih proizvođača malih kućnih aparata, nagrada za "Najbolje zlatno prodajno mesto" (Best Golden Store) i implementaciju SBD (Shopper Based Design) standarda pripala je kompaniji NELT. O značaju nagrade za ovo vrhunsko dostignuće u oblasti distributerstva jednoj kompaniji iz Srbije, govori činjenica da je simpozijum okupio učesnike iz 56 zemalja sveta, a najveći broj nominacija, čak 12, bio je u kategoriji u kojoj je NELT zabeležio trijumf.


Delta Holding
Poslovanje u prvom kvartalu

U prvom tromesečju 2015. poslovanje Delta Holdinga, u odnosu na isti period prošle godine, poboljšano je po svim parametrima, saopšteno je iz ove kompanije. Ukupan prihod porastao je za 9,4 odsto i iznosi 13,7 milijardi dinara. Posebno ubedljiv je rast EBITDA (operativni profit pre oporezivanja) koji je povećan za 23,1 odsto i iznosio je 1,56 milijardi dinara. Najveći deo prihoda ostvaren je u Delta Agraru (62 odsto), a zatim u Delta DMD-u (22 odsto). U sektoru agrara zabeležen je i najveći rast izvoza od čak 155 odsto, a izvoz je dostigao 13,4 miliona evra. U prvom kvartalu u budžet Republike Srbije uplaćeno je 2,63 milijarde dinara.


Raiffeisen banka
Keš kredit sa ratom od 5000 dinara

Raiffeisen banka objavila je specijalnu ponudu: keš kredit od 250.000 dinara sa ratom od samo 5000 dinara. Kako navode u Raiffeisen banci, sigurnost ovog keš kredita je u fiksnoj kamatnoj stopi i mesečnoj rati u iznosu od 5000 dinara tokom celog perioda otplate, a kredit se odobrava bez ikakvih provizija. U banci napominju da je ovakav keš kredit pravi izbor ukoliko želite da refinansirate svoje kreditne obaveze u drugoj banci ili vam je potreban novac za dugo planiranu kupovinu ili putovanje. Ova specijalna ponuda važi do 31. jula 2015. godine.


Heineken
Tvitovanje sa legendama

Zahvaljujući "Champion The Match" Tviter aktivaciji, Heineken, kao najveći svetski premium pivski brend, pomera granice zabave u onlajn komunikaciji i spaja ljubitelje kontinentalnog fudbala sa slavnim igračima najpopularnije igre na svetu. Bivši fudbalski asovi večerima kada se odigravaju mečevi završnice najjačeg klupskog fudbalskog takmičenja odgovaraju putem Tvitera na različita pitanja obožavalaca, a zahvaljujući Heinekenu® i sami su deo igre. Ljubitelji fudbala iz Srbije saznali su do sada, zašto je Gulitov omiljeni igrač Čelzija Džon Teri, šta Klajvert misli o današnjem Ajaksu, kako je Karager motivisao Dudeka pred odbranjene penale u finalu Lige šampiona, koji napadač je najviše namučio Rija Ferdinanda u karijeri i još mnogo interesantnih detalja. Zanimljiva pitanja za čuvenog defanzivca Alesandra Nestu možete postaviti putem Tvitera, tokom utakmice Barselona – Bajern Minhen, uz obavezan hešteg championthematch, jer upravo je dvostruki osvajač Lige šampiona sledeći učesnik Heineken aktivacije!

Iz istog broja

Hrvatska na jedinstvenom evropskom tržištu

Vinom se može u svet

 

Intervju – Miloš Milovanović, internacionalni konsultant FAO

Zaokružen ciklus finansiranja

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu