Delta Fondacija

Delta obnavlja Ulicu Save Kovačevića u Obrenovcu

Nastavljajući akciju za pomoć poplavljenim područjima, Delta Holding je odlučio da obnovi jednu ulicu u Obrenovcu, gradu koji je najviše nastradao u nepogodi koja je u maju pogodila Srbiju

 

Posle obilaska potencijalnih lokacija i razgovora sa velikim brojem ljudi, doneli smo odluku da pomognemo stanarima obrenovačke Ulice Save Kovačevića. Na ovoj lokaciji obnovićemo ili iznova izgraditi 17 stambenih objekata. Reč je o porodičnim kućama starih Obrenovčana od kojih je najstarija izgrađena još 20-ih godina, a najnovije početkom 70-ih godina prošlog veka.

Delta Holding, preko svoje Delta Fondacije, snosiće u potpunosti troškove izgradnje četiri kuće i obnove trinaest oštećenih stambenih objekata u ovoj ulici. Delta Fondacija angažovala je građevinske firme, obavlja nadzor radova i po završetku izgradnje, odnosno obnove predaće kuće njihovim vlasnicima.

Radovi na otklanjanju posledica poplava počeli su 4. avgusta, a završetak radova planiran je za početak oktobra.

Ovu priliku koristimo da još jednom uputimo ohrabrenje i podršku žiteljima Obrenovca i svih drugih područja pogođenih poplavama. Našom akcijom želimo da pokažemo ugroženim sunarodnicima da nisu sami i da u ovim teškim trenucima mogu da računaju na pomoć komšija, prijatelja, svoje zemlje.

Za otklanjanje posledica poplava Delta je, uključujući i obnovu Ulice Save Kovačevića, uputila donacije u vrednosti 862.000 evra. U prvim nedeljama donirali smo vodu, hranu, odeću i ostale neophodne životne namirnice. U drugoj fazi, donirali smo 190 tona stočne hrane za 7 opština u Srbiji. Ovih dana za zaposlene u Delti koji su takođe pogođeni nepogodom gradimo dve i renoviramo 13 kuća (na lokacijama: Obrenovac, Jagodina i Kolari), a 14 kolega dobilo je novčanu pomoć za obnovu kuća.

Iz istog broja

Tribina nedeljnika »Vreme«

Šta je bolno u srpskim ekonomskim reformama

priredila Tatjana Tagirov

Nestanak Tijane Jurić

Traganje u mraku

Miloš Vasić

Priče povratnika

Zajednički su tuga, bes i nada

Radoslav Ćebić

Intervju – Konstantin Kosačov

Strateško partnerstvo bez primoravanja

Filip Švarm

Nacrt ugovora sa Etihadom

Otkrivena tajna ministarskog sefa

Slobodan Georgijev

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu