Nedelja

Nova parnica

Mišković tuži Jokića

foto: a. anđić

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković, kako "Vreme" saznaje, prošle nedelje je pokrenuo tužbu protiv šefa kabineta i savetnika prvog potpredsednika Vlade Srbije Alekse Jokića. Razlog je intervju koji je Jokić 15. marta ove godine dao dnevnom listu "Kurir" i u kome, između ostalog, pominje vlasnika "Delte" i Milana Beka, optužujući ih za planiranje ubistva na prvog potpredsednika Vlade.

U ekskluzivnom intervjuu, objavljenom pod naslovom "Mog Aleksandra bi mnogi voleli da vide mrtvog", u kome po svojim rečima, daje prvu izjavu kao šef kabineta, savetnik i jedan od najbližih Vučićevih saradnika, Jokić je između ostalog izjavio da se na taj korak odlučio "pre svega jer fokusirani, koncentrisani i sveobuhvatni napadi koji dolaze iz tajkunsko-političko-medijske sfere protiv Aleksandra Vučića jasno govore da Srbija, koju oni predstavljaju, nije spremna i neće da trpi poštenog i odgovornog čoveka na svom čelu. Već svi oni zajedno hoće da vrate mulj u kojem su Srbiju opljačkali, razorili i moralno uništili. I Miroslav Mišković i Milan Beko i mnogi politički lideri koji gube svoje pozicije, kao i njihove medijske sluge, dobro znaju šta pripremaju." Na novinarkino pitanje šta time želi da kaže, Jokić je odgovorio: "Prvi put govorim u javnosti samo zato da bi normalni i pristojni ljudi mogli da znaju šta se stvarno iza svega krije. Oni Vučića ne mogu da pobede, već će na kraju pokušati da mu oduzmu život." Na novinarkinu konstataciju da su optužbe koje izgovara teške i na pitanje da li je upozorio Vučića na sve što navodi, Jokić je izjavio: "Vučić sve zna, ali ja se plašim da se moj šef i prijatelj neodgovorno odnosi prema onome i onima koji ne ugrožavaju samo njega već i Srbiju."

Miroslav Mišković je u ovom slučaju, kao svog pravnog zastupnika, angažovao advokatsku kancelariju "Janković Popović Mitić", odnosno ukupno dvadeset pet advokata.

Kao nadoknadu, ne traži finansijsku odštetu, već, u slučaju da dobije na sudu – objavljivanje presude u listu "Kurir" i još jednom dnevnom listu o trošku tuženog.

Iz istog broja

Broj nedelje

78

 

 

Foto nedelje

"nedelju" uređuje jasmina lazić

Društvo

Neizvesna sudbina Svratišta

K. Stevanović

Onlajn kiosk

Sve novine u džepu

 

Novogovor

Seletoid

Milan Milošević

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu