Dodatno

 

Uvek je pravo vreme za štednju

 

Na sam pomen štednje građani uglavnom pomišljaju na pogodnosti koje banke u Srbiji nude kroz različite akcije u okviru nedelje štednje i upravo taj period smatraju najpovoljnijim trenutkom za oročavanje novca. Međutim, to odavno nije jedini period kada banke nude posebne uslove štednje. Tokom cele godine, banke se trude da u potpunosti zadovolje potrebe savremenog štediše novim depozitnim proizvodima i velikim brojem akcijskih ponuda kamatnih stopa.

Piraeus banka konstantno radi na unapređenju uslova štednje i proširenju ponude kako bi bila u stanju da zadovolji različite potrebe svojih klijenata, ističe Jorgos Panucopulos, pomoćnik direktora za razvoj proizvoda, marketing i PR te banke.

"Vođeni prethodnim iskustvom poslovanja na srpskom tržištu, nedavno smo pokrenuli novi program štednje u evrima pod nazivomPiraeus 2×6’, oročenje na 12 meseci, sa dva pojedinačno definisana roka oročenja kojem je za svaki novi rok oročenja utvrđen poseban nivo kamatne stope. Verujem da ćemo uz atraktivnu kamatnu stopu kao i fleksibilnost tokom perioda oročenja pružiti klijentima podstrek da na sopstvenom novcu zarade štedeći kod nas", izjavio je Jorgos Panucopulos.

"Piraeus 2×6" je namenjen kako rezidentima tako i nerezidentima uz NKS od 5,5 odsto za prvih šest meseci oročenja, odnosno 6 odsto za drugi period oročenja uz atraktivnu EKS od 5,23 odsto. Pogodnost ovog programa štednje je pripis kamate glavnici po dospeću prvih šest meseci, čime se ulog povećava i ponovo oročava po većoj kamatnoj stopi, a sve to uz mogućnost raspolaganja oročenim sredstvima bez gubitka ostvarene kamate iz prethodnog perioda.

U Piraeus banci danas je na raspolaganju široka lepeza programa štednje zahvaljujući čemu mogu da izaberu uslove koji će u najvećoj meri zadovoljiti njihove potrebe. Uvek traženi i veoma atraktivni proizvodi su Piraeus 30 i Piraeus 50 koji omogućavaju povlačenje do 30 odsto odnosno 50 odsto oročenih sredstava bez razoročenja depozita.

Piraeus Unapred je oročena štednja koja pruža opciju podizanja kamate unapred, tj. u trenutku polaganja sredstava.

Piraeus Premium Plan je pogodan za klijente kojima odgovara dugoročna štednja jer je ovo oročenje na 3 godine, gde se kamata uvećava na godišnjem nivou.

Posebna ponuda se odnosi na oročenja u RSD sa veoma atraktivnim kamatnim stopama koje idu čak do 13,50 odsto na godišnjem nivou.

Prema rečima Jorgosa Panucopulosa, zahvaljujući ovakvom programu nedelja štednje u Piraeus banci trajaće tokom čitave godine.

"Svesni smo da klijenti na srpskom tržištu uglavnom nisu u poziciji da čekaju sa oročenjem novca jer će ga u periodu čekanja najverovatnije preusmeriti na nešto drugo. Upravo zato se trudimo da konstantno poboljšavamo svoju ponudu depozitnih proizvoda tokom cele godine i na taj način privučemo klijente", zaključio je gospodin Panucopulos.

U vremenu kada je kriza okovala ambicije za pokretanje malog i srednjeg biznisa štednja se javlja kao jedna od najboljih alternativa za građane koji planiraju da investiraju svoj novac. Osim što nema rizika da se novac nepovratno izgubi, dodatni stimulans za oročenu štednju svakako predstavljaju i novi, poboljšani uslovi koje banke nude tokom čitave godine.

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu