Nedelja

Virtuelni turizam

foto: tanjug

Srbija u dve Fejsbuk igrice

S.Z

Najnovija igrica "Tour de Serbia" je poslednja atrakcija stvorena za razgledanje Srbije preko interneta. U virtuelnom doživljaju prelepih srpskih krajolika može da uživa bilo ko, a uz igru mogu i da se osvoje vredne nagrade. Osim što je igrica interaktivna i zanimljiva, ova osvežavajuća ideja poslužiće turistima koji žele da posete Srbiju da detaljno vide predele naše zemlje.

Na nedavno održanom sajmu kongresne industrije IMEX u Frankfurtu, Kongresni biro Srbije je, kao sastavni deo Turističke organizacije Srbije (TOS), predstavio dve Fejsbuk igrice koje su namenjene promociji Srbije na nov, zanimljiv i zabavan način – kroz igru. Igrice su aktivne na sajtu Kongresnog biroa Srbije, na Fejsbuku, kao i na još nekim onlajn portalima za igre.

Prva igrica je adrenalinska, zove se "Tura po Srbiji" (Tour de Serbia), u kojoj takmičar prolazi kroz jednu od pet destinacija – Beograd, Novi Sad, Suboticu odnosno Palić ili planinske predele Zlatibora i Kopaonika. Cilj igre je da igrač savlada razne prepreke dok se u pozadini smenjuju ambijentalne celine i turističke atrakcije u vezi sa odabranom destinacijom.

U svakom momentu igrač može da napravi pauzu, ne umanjujući svoj konačni rezultat, odmori se i iskoristi vreme da pogleda šaroliku galeriju fotografija kako bi stekao bolji utisak o mestu u kome se nalazi.

Druga igrica se zove "Napraviti dešavanje u Srbiji" (Make an Event in Serbia) i spada u kategoriju logičkih igrica, a namenjena je organizatorima događaja.

Takmičar bira destinaciju među pet ponuđenih i u skladu sa izborom destinacije dobija i budžet u okviru koga bi trebalo da organizuje neki skup koji varira u broju delegata.

Organizator događaja se suočava sa pravim izazovom koji podrazumeva adekvatan izbor kongresnog centra, hotela za smeštaj delegata, postkongresnih izleta i restorana za večere. Takmičar ima dosta posla, jer nije neophodno samo voditi računa o ograničenom budžetu, već i obratiti pažnju i na zadovoljstvo delegata.

Prolazeći kroz igricu, takmičar se upoznaje sa stvarnim kongresnim i smeštajnim kapacitetima u Srbiji, a kroz bogati izbor fotografija stiče još realniju sliku o ponudi Srbije, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Ova virtuelna avantura omogućiće svim zainteresovanim turistima da vide Srbiju drugačije od ostalih zemalja, a potencijalnim ulagačima na zabavan način predstaviti kapacitete naše zemlje.

Iz istog broja

Novogovor

Gistro

Milan Milošević

Broj nedelje

77

 

Vazduhoplovstvo

Žene bez granica

Igor Salinger

Na licu mesta

Na kolačima kod ministra

Đurđica Bogosavljević

 

Foto nedelje

"nedelju" uređuje jasmina lazić

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu