Dodatno

Obrazovanje za XXI vek (32)

foto: a. anđić

Mali genijalci, mala matura

 

Junski broj "Obrazovanja za XXI vek" koji je pred čitaocima sav je u znaku reči "mali". Kako vaspitati malog genijalca, odnosno da li je moguće edukativnim metodama podići dečju inteligenciju, otkrivamo predstavljajući metodu učenja koja se upravo zasniva na podizanju dečje inteligencije u predškolskom i školskom uzrastu. Zove se "NTC sistem učenja", a razvio ga je dr Ranko Rajović, osnivač Mense Jugoslavije – danas Srbije.

Mala matura je velika stvar za tek svršene osnovce, a ove godine polaganje je zakazano za 18. i 19. jun. Novosti u odnosu na prethodnu godinu jesu pojačana kontrola kvaliteta i regularnosti ispita i tajnost rezultata koji će biti dostupni samo učenicima i njihovim roditeljima.

Druga velika stvar na narednim stranama jeste predstavljanje Programa stipendiranja obrazovanja Roma i Romkinja u oblasti zdravlja. Rok za prijavljivanje potencijalnih stipendista ističe 15. juna, a ova stipendija razlikuje se po tome što osim finansijske pruža sveobuhvatniju pomoć u vidu mentorstva, tutorstva i drugih oblika pomoći mladim Romima u sistemu obrazovanja.

»Obrazovanje za XXI vek«

Ceo dodatak u PDF-u

Prilog "Obrazovanje za XXI vek" je specijalno izdanje nedeljnika "Vreme".

Broj 32, jun 2012.

Uređuje: Jovana Gligorijević,
Fotografije: "Vreme".

Projekat je realizovan uz podršku Fonda za otvoreno društvo.

Iz istog broja

Stipendije

Protiv stereotipa

J. Gligorijević

Obrazovanje za XXI vek (32)

Vesti

 

Mensin napredni sistem učenja

Kako odgojiti genijalca

Mirko Rudić

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu