POŠTA

Kakav nam je revizor

"Unutrašnja kontrola u ministarstvima"; VREME 1026

Čitam u "Vremenu" da ministarstva vlade Srbije uvode internu kontrolu, posle onog prošlogodišnjeg izveštaja državnog revizora u kom piše koliko su pojeli i popili, i uopšte, koliko su se častili na razne načine i na naš račun.

Baš me razveselila vest. Ako se dobro sećam, posle objavljivanja tog izveštaja državnog revizora, naš premijer Mirko Cvetković redom je pozivao ministre na svoj kanabe, na čašicu razgovora, a zatim izlazio u javnost sa izjavama tipa: "Zadovoljan sam radom ministara, baš su dobri."

Ako smo mi pročitali u tom izveštaju da su ministri bili nevaljali, a onda nam premijer kaže da su ipak bili dobri, kako ćemo posle svega da verujemo u ovu internu kontrolu o kojoj sada govore? I, zanima me još jedna stvar: to njihovo troškarenje para je, verujem, bilo sa suzdržavanjem, jer su znali da će biti kontrole. Koliko li su trošili ranije? Baš me zanima da li su ove godine išta promenili u svojim navikama…

I poruka za kraj: državni revizor mora da bude bog i batina, inače će da mu se dešavaju stvari koje se sad dešavaju – da se o njegovom izveštaju i ne raspravlja u skupštini, a da ga svakodnevno demantuju razni – od ministara, do premijera. Čak i u zakonu stoji da je revizorova poslednja, a ako vam se ne dopada, pa, šta će vam on. Još samo da i gospodin Sretenović, revizor, to shvati i prihvati.

Iz istog broja

Neandertalski geni

Stevan Josimović, elektronskom poštom

Vino i avioni

Mika Dajmak, Beograd

Da sve kipti…

Marko Dragičević, elektronskom poštom

Dva primera

Ivan Nikolić, elektronskom poštom

Agonija ljubavi

Miloš Šaranović, Beograd

Gde skrenuti

Vukan Jovanović, elektronskom poštom

Šta tu ima za razmenu

Miroslav Trajković, elektronskom poštom

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu