Ljudi i vreme

Izjava nedelje

»Pre kraja i pozdrava zavirili smo samo na trenutak, onako u prolazu, u Judin tanjir. U njemu smo uz nož i viljušku videli posluženo Kosovo. Pa, prijatno, Srbi!«

Milorad Vučelić, glavni i odgovorni urednik "Pečata" ("Pečat")

Ana Nikolić,

pevačica sa "zanosnim oblinama", na pitanje kako se neguje, kaže:

"Gotovo da se može reći da spavam u salonima. Obožavam tradicionalne tajlandske masaže sa eteričnim uljima i preporučujem ih za opuštanje."

Da li sme da izađe na ulicu bez šminke:

"Hvala dragom Bogu te mi šminka ne služi za prikrivanje nedostataka i kamuflažu, već samo za dodatnu blistavost. Srećna sam što mogu sebi da priuštim tu vrstu neopterećenosti, da i bez šminke pucam od samopouzdanja."

("Blic žena")


Mina Lazarević,

glumica i majka, poručuje:

"Koliko je porođaj dobra stvar govori i činjenica da na njega pomislim kad god imam teškoće bilo koje vrste!"

("Alo")


"Press",

dnevni list, svojim čitaocima otkriva budućnost u vidu planova za venčanje folk-pevačice:

"Folk diva Svetlana Aleksić i kik bokser Veljko Piljikić izgovoriće sudbonosno ‘da’ u nedelju 12. septembra u Beogradu! Za lokaciju venčanja odabrali su prelepu baštu restorana ‘Franš’, jer je to njihovo omiljeno mesto za ručavanje, ali i zato što je smešten na takvoj poziciji da će paparacima biti nemoguće da slikaju! Restoran će biti skroz preuređen po želji mladenaca, a za enterijer su angažovani najbolji srpski dekorateri. Sve će biti presvučeno u belo, a iznad stolova će biti postavljeni kristalni lusteri. Dolazak gostiju planiran je za 15 časova, a venčanje pred matičarem zakazano je za 17 sati! Seka će se pojaviti u beloj venčanici kreatora Saše Vidića, na glavi će nositi krunu i veo dugačak nekoliko metara, dok će Veljko biti u belom odelu. Atraktivna pevačica će u toku večeri poneti i haljine Versaćea i Gučija! Trenutno su u izradi i burme koje su poručene u inostranstvu, pa će Sekina cela biti prekrivena briljantima, dok će Veljkova imati samo tri kamena. Kako je već najavljeno, mladin kum biće Saša Tošić, urednik magazina ‘Helou’, dok će Veljku kumovati njegov drug iz detinjstva!"

Boris Bratina,

aktivista SNP-a 1389, ultradesničarske i ultranacionalističke organizacije, dobio je priliku da široj čitalačkoj publici otkrije svoje stavove. Na pitanje koje organizacije bi trebalo zabraniti, kaže:

"Pre svega, treba zabraniti sve partije koje su inkorporirane u opštu kolaboraciju koja se događa u Srbiji. U savremenom svetu političke partije postale su prepreka svakoj demokratizaciji društva. One i nisu političke partije, nego interesne grupe koje ne robuju nikakvoj ideologiji i nikakvom dobru. Tako je na Zapadu, tako je i u Srbiji. Oni funkcioneri u Srbiji koji su se izdvojili u posebnu klasu (zajedno sa srpskim krimi-biznismenima) treba da rade u rudnicima i na izgradnji puteva i mostova! To je stav SNP-a 1389."

O gej paradi:

"SNP 1389. nije zainteresovan za bilo čiju intimu. Gej parada naprosto nije u skladu sa našom kulturom i tradicijom. To je rekao i Jurij Luškov kada su isto pokušali da izvedu u Rusiji. Uostalom, jedno je intima, a drugo je kada se homoseksualnost nameće kao norma ispravnosti. Gej parada nema nikakve veze sa ljudskim pravima, ona je čista promocija homoseksualnosti i provokacija za narod."


Ljubodrag Duci Simonović,

košarkaš, odigrao je 109 utakmica za košarkašku reprezentaciju Jugoslavije. Magistar je pravnih nauka i doktor filozofije. Objavio je knjige: Pobuna robota, Profesionalizam ili socijalizam, Olimpijska podvala, Ustaj, radniče!, Priče iz rupe, a o gej paradi, kaže:

"Jedan broj homoseksualaca u Srbiji plaćen je od strane Zapada i služi za ponižavanje našeg naroda, za razbijanje porodice i za biološku degeneraciju naših ljudi. Protiv sam proganjanja homoseksualaca, ali sam i protiv parada homoseksualaca plaćenika i zalažem se za takav poredak u kojem će deca imati ljubav i poštovanje oba roditelja, kao i čitave zajednice."

Odobrava li upotrebu sile u cilju ostvarivanja ideja:

"Imajući u vidu da se savremeni kapitalizam zasniva na ekocidnom terorizmu i da sve dramatičnije dovodi u pitanje opstanak života na Zemlji, opravdana su sva sredstva koja mogu da doprinesu uništenju kapitalizma i očuvanju opstanka čovečanstva."

("Kurir")

Biljana Obradović,

autorka i voditeljka emisije "Biljana za vas", provela je dve nezaboravne nedelje u egipatskom mondenskom letovalištu Šarm el Šeik u društvu svog izabranika, a saznali smo i zašto:

"Iako vam boravak u Egiptu nudi mogućnost safarija, ture do Kaira i drugih istorijskih destinacija, mi smo želeli samo da se odmorimo. Jedan dan smo samo posetili staru pijacu pod nazivom Old market, gde možete naći raznorazne stvari po pet puta nižoj ceni nego u gradu."

("Press")

Slavica ĐukićDejanović,

predsednica Skupštine Srbije iz redova SPS-a, na pitanje šta misli o inicijativi da Slobodan Milošević dobije spomenik u Aleksincu, kaže:

"Sasvim iskreno, o toj temi nisam razmišljala, ali smatram da svako vreme ima svoje istorijske potrebe i u pogledu obeležavanja značajnih segmenata istorije, uključujući i ličnosti. Da li je to ovaj momenat i da li je to Slobodan Milošević, to će, naravno, odlučiti svaka sredina za sebe."

("Blic")


Jelena Janković,

teniserka, priča o sebi i svojim planovima:

"Veoma je komplikovano uskladiti sve obaveze, ali nastojim da ne zapostavim i studije. Nisam želela da studiram preko interneta, već sam u Beogradu upisala fakultet. Trenutno sam na drugoj godini studija i još nisam izabrala smer. Pretpostavljam da će imati veze sa šou-biznisom. Takođe, volim i glumu."

O preseljenju u novu kuću:

"U San Dijegu ću imati mir i tišinu i kraj je predivan. Tu će biti moje stalno mesto boravka. Kuća iz snova u San Dijegu ima 2000 metara kvadratnih, prostire se na tri nivoa i, između ostalog, ima i garažu u koju može da stane 10 automobila."

("Blic")


Dr Branislav Matejić,

plastični hirurg svetskog glasa, kaže da je cilj njegovog rada da se vrati prirodna svežina, da kada vas neko pogleda kaže: "Šta je to s tobom? Nešto si mi se osvežila, ili osvežio."

"Kod nas je sve prenaglašeno. Ako se radi o ljubavi, prenaglašena je ljubav. Ako se radi o adrenalinu, prenaglašen je ‘fajting’. Impulsivan smo narod, pa se ovde tako i operiše. Nemice žele prirodnu lepotu, a ne seksistički izraz tela. Za moj pojam, ovde su dojke prenaglašene!"

Šta je trenutno u trendu:

"Na Zapadu je trenutno moderna genitalna hirurgija žene. I u mojim godinama čovek može da se iznenadi. U poslednjih šest meseci operisao sam, odnosno zategao, više malih usana nego očnih kapaka. Te operacije se, u stvari, po učestalosti mogu uporediti sa zatezanjem stomaka! Nije da taj problem nije postojao i pre deset godina, ali sada je ženska genitalna hirurgija doživela bum, žene su se oslobodile. Trend je i povećanje volumena penisa."

("Večernje novosti")


Marjan Rističević,

"jedan od najsimpatičnijih predsedničkih kandidata koji se proslavio dolaskom na traktoru u Skupštinu, dovođenjem magarca pred Vladu i nastupom na TV-u u kome se predstavio kao ‘seljak seljačina’, za sledeće izbore traži ‘strateškog partnera’ koji bi NSS-u, kao ‘najboljoj vanparlamentarnoj stranci’, garantovao ‘strukovnu autonomiju’ za poljoprivredu":

"Seljaci su sluge zemlje, a propadaju u sopstvenoj državi! Poljoprivreda je uništena pogrešnom politikom vlasti. Došao sam u Skupštinu na traktoru starom 23 godine koji je bio simbol loše poljoprivredne politike, a posle na magarcu da bih pokazao da smo sa takvog traktora spali na magarca. Magarac, koga su novinari nazvali Mlađom, odrastao je, živ je i zdrav i čuva ovce u ritu."

("Alo")

Iz istog broja

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu