Nedelja

Sporenja u Delti

Posao za advokate

Vest koja se pojavila krajem prošle nedelje o tome da je predsednik "Delta holdinga" Miroslav Mišković podneo krivičnu prijavu protiv doskorašnje saradnice i potpredsednice kompanije Milke Forcan, ali da se ne zna zbog čega, u utorak je dobila rasplet.

Povodom medijskih licitiranja zbog čega je tužena donedavna bliska saradnica Miroslava Miškovića, Milka Forcan, oglasio se "Delta holding". U saopštenju se kaže da je Forcanovu tužila kompanija "Delta star" da bi zaštitila svoja prava, imovinu i interese malih akcionara i države Srbije koja poseduje određene akcije "Jugohemije". Početkom nedelje Više javno tužilaštvo u Beogradu je potvrdilo da je stigla takva krivična prijava u kojoj "Delta star" tuži Smiljku Mileusnić-Adžić, direktorku "Jugohemije", preduzeća u okviru "Delta holdinga", Milku Forcan, predsednicu Upravnog odbora "Jugohemije", i Zvezdana Ćosića, člana UO, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Prema pisanju "Blica", preduzeće "Jugohemija" pustilo je pre 17 dana menicu na pet miliona evra, što je dovelo do momentalne blokade računa preduzeća "Delta star", nakon čega je usledila prijava protiv Forcanove, Adžićeve i Ćosića. "Blic" dodaje da je ceo sukob eskalirao u jeku pregovora sa belgijskim "Delezom" o prodaji "Delta Maksija".

Iz istog broja

Kosovo i Metohija

Eksplozija u Zvečanu

M. Turudić

Humanitarne akcije

Donacija Narodnoj kuhinji

A. R

Tur de Frans

Foto nedelje

Novogovor

Industrija

Aleksandar Ćirić

Broj nedelje

3500

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu