Kultura

Scena

Cock Sparrer

Pravo iz londonskog Ist Enda, noseći nepomirljivu i nepotkupljivu energiju pank roka, u Beogradu će 12. septembra u SKC-u koncert održati jedan od legendarnih bendova – Cock Sparrer.

Bend Cock Sparrer nosi nadimak Kumovi panka zato što su oni jedan od bendova koji je inicirao nastanak tog muzičkog pokreta. Čuveni su pre svega po odličnim nastupima, zato ne čudi što su od 1992. godine svi njihovi koncerti rasprodati.

Bend najčešće svira na festivalima, a pojedinačni koncerti su prava retkost, te je i beogradski koncert zaista jedinstven. Ovaj bend vrlo atipične muzičke biografije u Beograd dolazi zahvaljujući velikom ličnom zalaganju organizatora, ali i uz malu prijateljsku pomoć najvećeg britanskog punk festivala Rebellion.

Želja grupe Cock Sparrer bila je da koncert otvori neki domaći bend pa će kao predgrupa nastupiti Atheist rap. Za zagrevanje pred početak koncerta biće zadužen DJ Jim Skin koji će puštati miks pesama iz 50-ih i 60-ih godina.

Za ovu priliku u SKC-u će biti postavljena veća bina, a posetioci će imati priliku da uživaju u odličnom zvuku jer je jedan od uslova održavanja ovog koncerta i odlična produkcija.

Iz istog broja

Poezija

Trajanje na razvalinama

Slavko Petaković

TV manijak

Anarhisti, Vehabije i Otpisani

Dragan Ilić

Knjige

Gori more, tope se planine

Teofil Pančić

Koncerti - Leonard Cohen, Beograd 2009.

Super & star

Dragan Kremer

Knjige – Rečnik Jungovih pojmova i simbola pojmova

Zaboravljeni jezik duše

Velimir B. Popović

Izložba "Sto godina srpske umetnosti"

Mora se videti

Sonja Ćirić

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu