Nedelja

Susreti - SAMit3

foto: a. anđić

Veče optimizma

Z.J

Srpska asocijacija menadžera (SAM) je za svoje članove i ugledne goste 12. juna priredila tradicionalni SAMit3 u svečanoj sali Skupštine Beograda. Trećem zaredom samitu prisustvovali su predsednik i premijer Srbije Boris Tadić i Mirko Cvetković, guverner NBS-a Radovan Jelašić, gradonačelnik Dragan Đilas i drugi brojni gosti iz političkog i poslovnog života. Sav prihod od kotizacija za ovaj skup biće uplaćen za podršku akciji "Očistimo Beograd", prvoj ozbiljnoj u rešavanju jednog od velikih problema grada, koji, kako se čulo na skupu, odaje utisak prljave prestonice. Generalni sponzori ovog samita bili su Banca Intesa i Telekom Srbija.

Veče koje je SAM priredio proteklo je u dobrom raspoloženju, kvalitetnom druženju i optimizmu. Samit je otvorila izvršna direktorka SAM-a Maja Piščević, ističući značaj strukovnog povezivanja i organizovanja profesionalaca, kao i kontinuiranog rada na njihovom usavršavanju. "Srbiji su danas više nego ikad potrebni ljudi spremni da preuzmu ličnu odgovornost za promene koje su nam neophodne, a upravo takve ljude okuplja SAM", rekla je Maja Piščević, i naglasila da je misija SAM-a da preuzme odgovornost za promene, pre svega unapređenjem odnosa predstavnika biznisa i države. "Ova situacija nas je prinudila da razgovaramo i da čujemo jedni druge. Za zemlju naše veličine zatvaranje je luksuz koji menadžeri i političari ne mogu sebi da dopuste", istakla je izvršna direktorka SAM-a. Predsednik ove ugledne asocijacije Slobodan Vučićević primetio je da to "što su ovde zajedno menadžeri i predstavnici države pokazuje da smo povezani oko jedne teme i sa jednim ciljem – da se što lakše suprotstavimo ekonomskoj krizi". Vučićević je poručio: "Privrednici i menadžeri traže stabilno poslovno okruženje, želeli bi da vide snažnu državu, sposobnu da se obračuna sa privrednim kriminalom i korupcijom, državu u kojoj će pravila igre biti jasno i pošteno propisana. Nama ne treba rezolucija UN-a da bismo rešili sopstvene probleme, možemo i sami da ih rešimo, a ako nama bude lepše, biće to poziv i za strane investitore da posluju u Srbiji."

Zahvaljujući se prisutnima što su dali svoj doprinos inicijativi "Očistimo Beograd", koju su pokrenuli Skupština grada i Ministarstvo za prostorno planiranje, Vučićević je rekao: "Kao što Beograđani s pravom očekuju čistiji grad, tako i privrednici žele da rade u zdravom privrednom okruženju." Predsednica Izvršnog odbora Bance Intesa i član UO SAM-a Draginja Đurić rekla je da ova asocijacija menadžera ima sve informacije i snagu da privrednike pokrene na promene i da nam svima bude bolje. A Branko Radujko, generalni direktor Telekoma i član UO SAM-a smatra da nije lako biti odgovoran i uspešan menadžer, "ali hajde da vidimo šta sami možemo da uradimo". Prvi čovek Beograda Dragan Đilas je, zahvaljujući na donaciji, rekao da "kada budemo imali čistiji grad, imaćemo i više srećnih osmeha".

Iz istog broja

Broj nedelje

200.000

Novogovor

Glas

Aleksandar Ćirić

Pandemija

Zarazom do zarade

S. Bubnjević

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu