Ljudi i vreme

Izjava nedelje

»Stići ćemo do krajnjeg cilja – sa krizom ili bez nje.«

Vuk Jeremić, ministar spoljnih poslova,
o članstvu Srbije u EU (B92)

Azem Vlasi,

advokat u Prištini i savetnik kosovskog predsednika i premijera, nekadašnji predsednik Saveza Socijalističke omladine Jugoslavije (SSOJ), govori kako su se nekada obeležavali rođendani Josipa Broza Tita:

"Cela ta manifestacija obeležavanja Dana mladosti je bila simboličan čin, Titu u čast. S tim u vezi i poruke koje su nošene u Štafeti bile su simbolične i posvećene mladosti i životu.

Nije to bilo nikakvo neodmereno idolopoklonstvo, već prilika da se mladi okupe, organizuju i nizom manifestacija tokom maja obeleže ovaj praznik. Manifestacija nije bila slična onim u rigidnim komunističkim režimima, kakva je bila ona u Severnoj Koreji, ili u SSSR u čast Staljinu. "

("Borba")

Dobrivoje Budimirović,

nekadašnji predsednik opštine Svilajnac i funkcioner SNS-a, kaže da je 25. maj uvek slavio s ponosom i dostojanstvom:

"U Titovo vreme svako je znao šta ga čeka. Postojala je sigurnost, lagodno se živelo, sa crvenim pasošima putovali smo gde god smo hteli i svuda smo bili rado viđeni gosti. Ovi klinci koji su zajahali Srbiju, čiji su očevi živeli na Titovoj sisi, sada moljakaju za pare i da nas puste da putujemo po Evropi?! To govori najbolje o tome kakva je razlika između Titovog i današnjeg vremena."

("Kurir")

Filip Cepter,

građanin sveta, otkriva zbog čega on i njegova porodica žive u Monaku:

"Ovde mi je prijatno, jer je u Monaku pozitivna atmosfera ispunjena blagostanjem. To je grad u kome je kosmopolitizam prisutan na najvišem nivou. Volim da šetam, cenim njegovu sigurnost i čist vazduh. Po mom mišljenju, to je grad gde su moda, zdravlje i blagostanje podjednako prisutni."

Koji deo vile iz XIX veka u kojoj žive najviše voli:

"Svaki deo me ispunjava pozitivnom energijom. Bogata je svetlošću i ima prelep pogled na more. Zahvaljujući mojoj supruzi u njoj vlada jedinstvena atmosfera što me čini spokojnim. Ovde se osećam kao pravi gazda."

Kako stići do uspeha i bogatstva:

"Nikada se ne predajte. Biti poslovan čovek pre svega znači biti optimista i hrabar, suočavati se sa poteškoćama i ne bežati od njih. I naravno, uvek morate biti spremni na šalu. Suština života je u zadovoljstvu koje osećate kada donesete neku važnu odluku, kao Džon Vejn u crvenoj pustinji. Morate imati osmeh na licu."

("Hallo")

Miloš Aligrudić,

šef poslaničke grupe DSS-a, otkriva detalje iz svoje snimateljske karijere:

"Dok sam snimao poslanike, neki iz vladajuće koalicije su mi mahali, neki su se smejali. Mislim da većina nije ukapirala o čemu je reč. Naš cilj nije bio da progonimo poslanike, ja tu vrstu jurnjave veštica po sali ne bi nikada radio. Hteli smo da ukažemo na nekorektnosti."

("Pravda")

Tanja Vojtehovski,

voditeljka kviza na TV Pink, "ljubimica piplmetra", na pitanje "šta bi pitala neke od naših najeksponiranijih estradnih zvezda – Cecu, Seku Aleksić i Jelenu Karleušu", kaže:

"Jedno lepo pitanje, koje na prvu loptu deluje banalno, a u stvari je izuzetno ozbiljno: Da li smatrate da ste dobra osoba? Sigurna sam da bi sve tri odgovorile potvrdno, a onda bismo čekali rezultat poligrafskog testiranja…"

Da li se slaže sa pojedinim udruženjima koja se bore za interese ometenih u razvoju, da se Ognjen Amidžić podsmeva tim ljudima kroz lik Oskara:

"Ma, ‘ajte, molim vas… To je ono što veže Ognjena Amidžića i Toma Henksa, koji je to radio sa likom Foresta Gampa."

Koje emisije privatno gleda:

"Gledam sve što uradi ‘inspektorica’ Brankica, dakle ‘Insajder’, pratim ‘Utisak nedelje’ i ‘Poligraf’, ako nisam na autoputu u to vreme i u zavisnosti od gosta."

("Svet")

Darko Lazić,

mladi pevač, na pitanje "šta još nije, a voleo bi da proba", kaže:

"One fensi sireve. Svaki put kad odem u supermarket stanem pored frižidera sa sirevima i u neverici posmatram koliko tu različitih vrsta ima. Znam za kravlji, koziji sir i kajmak, a kad vidim one zelene sireve i one sa rupama kao da je neko granatirao mlekaru u kojoj se proizvode, zapitam se koje budale to kupuju i kakvog li je to uopšte ukusa."

("Svet")

Tina Ivanović,

pevačica, otkriva kako izgleda jedan dan u njenom životu:

"Uvek odlazim na spavanje u pet ujutru, nezavisno do toga da li radim ili ne. Navikla sam na takav način života. Ustajem najkasnije u podne, skuvam kafu i pročitam novine na internetu, vidim šta se dešava i onda krećem u akciju,"

("Pravda")

Dragan Đurić,

predsednik FK Partizana, na proslavi svog kluba pozdravio je goste rečima:

"Dragi navijači i prijatelji Partizana, drago mi je što večeras možemo da podelimo zajedno našu sreću. Kao što znate, Partizan je osvojio duplu krunu prvi put u istoriji. Bili smo jedinstveni i ovo smo osvojili srcem i velikim znanjem. Partizan nam je bio iznad svega, ispred porodice i familije, a zato smo i uspeli!"

("Blic")

Srđan Đoković,

"otac najpoznatijeg Srbina na planeti", na pitanje da li je bio strog prema svojoj deci, kaže:

"Moje vaspitanje i moji nazori su takvi da mora da se zna ko je gazda u kući. U porodici i u državi. Mora da postoji čovek koji će voditi porodicu, kao i onaj koji će voditi preduzeće, narod, zemlju. Mora da postoji čovek koji će se slušati i čija će reč biti poslednja."

Šta ga posebno ljuti:

"Ponekad me zaboli što se ovde na pravi način ne vrednuje to osećanje da smo mi svi zajedno, pa pokušavaju da ubace, pre svega vaše kolege, da je Novak jedno, a mi drugo, da Novak misli jedno, a mi mislimo nešto drugo, da su oni dobri sa Novakom, a nisu sa njegovim tatom i sa njegovom porodicom, što je najblaže rečeno neistina."

Problem sa novinarem RTS-a:

"Taj nesrećnik, kad već moram tako da kažem, Nebojša Višković, ne shvata o čemu se ovde radi. Pa morao bi da zna da je Novak neko ko je idol milionima, da je on odavde, da je Srbin, a ne treba da traži idola u tuđem dvorištu kada ga ima u svom. Kada odemo u Ameriku, tamo slušamo samo –sestre Vilijams i Rodik, odemo u Englesku i samo slušamo o Mareju. Isto je u Parizu sa francuskim igračima, u Španiji sa Nadalom. I onda dođemo u Srbiju da bi opet slušali slavopojke o njima. O Novaku ništa."

("NIN")


Radmila Manojlović,

pevačica, u razgovoru sa novinarima otkriva da će od zarade, ipak, prvo kupiti automobil, a tek kasnije nove grudi:

"Čije grudi bi volela da imaš?

Volela bih da budu kao Nataše Bekvalac. Njene su lepo urađene, deluju prirodno. Lepa veličina, skladna.

Imate li kompleks zbog malih grudi?

Nemam kompleks zbog malih grudi, nosim dekoltirane stvari. Mogu i bez tih silikona, ali o njima razmišljam jer mislim da bih bila još lepša. Sada se oblačim atraktivno, ali više ističem noge i struk.

Šta stavljaš da bi ti grudi bile veće?

Ne nosim sunđere, nosim dobar vonderbra sa punjenjem, pa izgledaju malo veće. Optička varka."

("Skandal")


Bosanski kutak

HadžiAmir Alispahić Alija,

"najpoznatiji duhovni iscelitelj", odgovara na pitanja čitalaca:

Pitanje: Poštovani gospodine Alli, da li će se moj muž i njegov brat opet posvađati? Moj muž ne voli snahu, bratovu ženu i hoće da poludi. Stalno se svađa sa bratom i govori mu kako je ona loša, i to kako treba da je ostavi. Djever to neće uraditi jer, kako kaže, voli je. Šta će biti?

(Šifra: MaraLjubaće kod Tuzle)

Odgovor: Vidim da vaš muž napada bratovu ženu isključivo zbog vas jer ga vi nahuškavate na nju. On po vašim riječima ne može to da trpi i onda ode kod brata i počne da mu govori kako je ona loša za njega. Ovaj put će se ustanoviti da ste vi krivi za njihovu svađu, pa ćete vi nadrljati. Više vam neće pasti na pamet da pravite zavrzlame između braće."

Pitanje: Poštovani gospodine Alli, molim vas da mi kažete sudbinu moje kćerke i gdje se ona sad nalazi? Unaprijed zahvalna.

(Šifra Banjaluka)

Odgovor: Mnogo ste griješili prema kćerki, ona nije imala normalno detinjstvo. Stalno ste joj bili nad glavom, pratili je, prisluškivali. Zaljubila se i otišla u inostranstvo ne znajući da je njena velika ljubav običan trgovac belim robljem, i da će je prodati kao striptizetu, gdje i danas radi. Nikada više nećete videti vašu kćerku, koja će teškim životom živeti do svoje smrti i to sve zbog vas i želje da imate totalnu moć nad njom."

("BUM magazin")

Iz istog broja

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu