POŠTA

Ostajte ovde

"Pandemija trućanja"; VREME 957

Ma, kada god treba skrenuti pažnju sa nekog problema, eto nama raznoraznih svetskih opasnosti koje nadiru li nadiru i dovode nas u stanje opasnosti, borbe za opstanak ljudske vrste. Dok nas mediji dramatično uveravaju da tu ništa ne možemo učiniti i da za to ne postoji lek, saznali smo da naša Srbija nije ni spremna za slične situacije i da treba mirno i dostojanstveno da sedimo i čekamo kraj.

A za to vreme će se provući rebalans budžeta, kurs evra će divljati, neće se naći rešenje za Luku Beograd, zaustaviće se oduzimanje nelegalno stečene imovine, umiraće štrajkači glađu, izbledeće slova na Statutu Vojvodine, Kosovo će ući u MMF kao samostalna država, Ratko Mladić će mirno spavati, jer ga više niko neće tražiti. Dok nas urnišu s brojkama obolelih i ciframa o finansijskim gubicima prodavača tortilje u Meksiku, mimo nas se odvija paralelni život u kojem građani Srbije nisu više ni učesnici ni posmatrači.

Nekada smo živeli u kontrolisanom haosu i bunili smo se, a šta ćemo sada kada smo u nekontrolisanom haosu. I dok sam se nadala ukidanju viza kako bi bar jedno letovanje počelo bez stresa, izgleda da je svinjski grip odložio sva putovanja ovog leta. Ala im se uklopilo ovo sa gripom, sada će nas savetovati da i ne putujemo nigde, zarad lične bezbednosti. Pa, u pravu su, neka ovi iz vlade putuju i neka nam pišu razglednice sa dalekih putovanja, oni su heroji koji će se žrtvovati za sve nas.

Iz istog broja

Majstor i alat

Rade Radumilo, elektronskom poštom

Promašen govor

Đorđe Kalijadis, elektronskom poštom

Hrana i emocije

Goran Satler, elektronskom poštom

Prekinimo agoniju

Vesna Radmilović, elektronskom poštom

Ulica budućnosti

Sead Mulabdić, elektronskom poštom

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu