POŠTA

Neobičan dar

"TV manijak"; VREME 924

Moramo da priznamo da vaš TV kritičar Dragan Ilić ima neobičan dar. Pokušava da piše "objektivnu" TV kritiku, mada svakodnevno kreira značajan deo programa jedne komercijalne televizije (radija) o kojoj, inače, "objektivno" piše. Ako je to u redu "Vremenu" i njemu lično, nama nije. U pristojnom svetu zakon to naziva – konflikt interesa.

Tako se vaš TV kritičar prošle nedelje "čudi" zašto Tomislav Nikolić nije na Javnom servisu saopštio odluku da napušta radikale, što je po njemu bilo logično, nego je to učinio na B92. "Ili su se vrata Javnog servisa malko pritvorila, ili je Toma baš želeo da svoju kompletnu ispovest da na Televiziji B92 lično Olji Bećković", zapitao se u redovnoj kolumni vaš kritičar sa B92.

Još u danu kada je "puklo" kod radikala, Tomislav Nikolić je pred dvadesetak novinara u Skupštini Srbije izjavio da "svoju kompletnu ispovest" želi da prvo saopšti na Javnom servisu, kako bi ga "svi čuli i videli". To je učinio u četvrtak uveče, 11. septembra (21.05) u jednočasovnom intervjuu koji je gledalo više od dva miliona ljudi. Još iste večeri i televizija i sajt kuće u kojoj radi vaš TV kritičar, preneli su delove te ispovesti. Sutradan, gostujući u emisiji "Poligraf" na B92, Srđan Bogosavljević, čija se agencija inače bavi merenjem gledanosti televizijskih programa, tvrdio je da je intervju s Nikolićem na RTS-u izazvao ogromno interesovanje javnosti i imao rekordnu gledanost.

Nisu se, dakle, vrata Javnog servisa "malko pritvorila" za neke ljude, nego vaš TV kritičar očigledno naš program gleda kroz zatvorena vrata. I onda, piše o onome što nije video. Čestitke njemu, vašem listu i glavnom uredniku.

Iz istog broja

Opštine i Republika

Saša Paunović, elektronskom poštom

A od bola – greška

Mirjana Ilić, učitelj, dipl. pedagog, sekretar Saveza učitelja Srbije

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu