POŠTA

Sumnjive tapije

"Opljačkano Kosovo i druge pošasti"; VREME 912

S obzirom na količinu činjenica koje su (pretpostavljam) potkrepljene odgovarajućim validnim dokaznim materijalom o nelegalnoj privatizaciji na KiM, zašto naša vlada, kao "izvršno/upravni organ" države ne pokrene proceduru (koju bi odobrila i Skupština) formiranja ekspertske grupe i fonda za finansiranje procesa pravnog osporavanja ovih odluka i ostvarivanje potraživanja/kompenzacije oštećenih. Iz navedenog fonda bi se finansirale najbolje inostrane advokatske kancelarije, specijalizovane za ovaj segment pravnih odnosa.

Ukoliko vam neko, pozivajući se na pravo jačeg i "sumnjivu tapiju" uzme zemlju sa kućom i stvarima, možete se suditi i raspravljati oko valjanosti njegove "tapije", ali je on nesporni kradljivac (izvršilac krivičnog dela), dok vam ne vrati/kompenzuje kuću i stvari sa svim troškovima.

Najbolji put za to je stavljanje pomenutih potraživanja sa svim odštetama za oštećene, na listu najbitnijih nacionalnih prioriteta.

Mišljenja sam da će, ukoliko se odmah ne reaguje punim intenzitetom na gorenavedeni način i ne obezbede (potpuno transparentno) značajna finansijska sredstva za takvu pravnu kampanju, rešavanje ovih problema završiti nepovoljno za nas, kao državu, narod i poreske obveznike.

Iz istog broja

Bez umivanja

Danko Lara Radić, elektronskom poštom

Upotreba imenice

Milica Topalović, elektronskom poštom

Ko je potrošio pare

Milan Urošević, elektronskom poštom

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu