Ljudi i vreme

Izjava nedelje

»Nemam zamerke na ponašanje predsednika i premijera.«

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića ("Kurir")

Jadranka Šešelj,

supruga predsednika Srpske radikalne stranke, ne razmišlja o političkom angažmanu:

"Bila sam sada na predizbornim skupovima koji su bili u Beogradu ili okolini, jer želim da podržim sve stranačke akcije. Ali da se uključujem u politiku – to ne. Tako nešto nisam nikada radila. Moj angažman u kući je mnogo veliki i za tako nešto i nije bilo prostora ni ranije kada je Voja bio tu. Prosto, ne čini mi se prikladnim, ali bavljenje politikom nije nasledno pravo."

Ponosna je na svoga muža i sa "punim pravom ga smatram izuzetnim čovekom i izuzetnim političarom":

"Sklona sam da o svom mužu govorim sve najlepše. Aktuelni političari bi trebalo da prate to kako se on tamo ponaša da bi im bio primer. Voja svima u sudnici drži čas istorije, daje lekciju kakvo neko treba da ima držanje, stav. Vidi se da on tamo ne brani samo sebe. Kao što je i rekao u uvodnoj reči, on tamo brani svoju ideologiju koja će ga nadživeti i tome treba da stremi svaki političar."

("Pravda")


Nebojša Bakarec,

funkcioner DSS-a, na pitanje kolege Srđana Milivojevića iz DS-a da li je još uvek aktivan u DSS-u, kaže:

"Na poslednjoj stranačkoj skupštini bio sam u samom vrhu, četvrti po redu od izabranih za Glavni odbor. Međutim, voljom moje stranke nisam mnogo politički aktivan u poslednje vreme."

Da li i dalje piše pesme?

"Moje pesme su gotovo uvek vezane za žene i one su, dakle, moja glavna inspiracija. Kada su one u pitanju, svaki čovek može da radi tri stvari: da voli, da pati ili da ih pretvori u književnost. Nažalost, ništa od svega toga mi u poslednjih godinu dana nije pošlo za rukom."

("Pravda")


Dušan Savić,

bivši fudbaler, trener, suprug i otac, na pitanje "da li ima nade za spas srpstva", kaže:

"Svaki hrišćanin zna da je spas u nadi i veri, a ja sam najpre hrišćanin pa onda Srbin. Duhovna obnova pojedinca i društva je osnova spasenja. A to znači osloboditi se najnovijeg kolektivnog drogiranja šengenskim vizama, odnosno osloboditi se zablude da spas ‘stanuje’ na izvoru svih nevolja civilizovanih naroda. Strašna tragedija je istina da će ovi što vape za Evropom kao jedinom alternativnom Evropu videti onda kada ja stignem na Mesec."

("Pravda")


Branislav Ristivojević,

savetnik Vojislava Koštunice, odlučan je u namerama:

"Nikada ni po koju cenu neću odustati od svoje političke borbe za Srbiju kao pravnu i srećnu državu. Ako u toj borbi posrnem, ispraviću se, ako padnem, ustaću, ako me udare, vratiću, ali nikada neću odustati."

("Pravda")


Irina Kolin,

pevačica, bila je gost u emisiji na TV Košavi, u kojoj se koleginica Daniela Vraneš čudno ponašala prema njoj:

"Na početku, kada je ušla u studio, sa svima se pozdravila, dok je meni nevaspitano rekla: ‘Hajde da i tebi pružim ruku’. Stoja, koja je takođe bila tu, nije mogla da veruje šta se dešava i svi su se čudili. Potom mi je na moju izjavu kako mi je muž za kola kupio navigator, odbrusila: ‘To da se ne izgubiš kad se budeš vraćala kući?’ Bila sam zapanjena njenim ponašanjem."

("Pravda")


Mira Škorić,

folk pevačica, priča o sebi:

"Ja sam krajnje jednostavna. Možda ponekad komplikovana, ali sada imamo dobru komunikaciju. Kod mene nema – ili te volim ili te ne volim. Nemam dlake na jeziku, to nekima smeta, ali šta ću ja."

("Pravda")


Olivera Katarina,

pevačica i glumica, majka sinu Manetu, govori o ženama:

"Danas mnoge žene neće ni da doje i to je jedan satanski egoizam koji je sa Zapada stigao kod nas, žene misle samo o sebi, ne misle o svom porodu, o produženju vrste. Kakav je to satanizam da žene neće da rađaju, da doje."

Kakvu snahu bi volela za svog sina?

"Naravno da bude naša, da bude zdrava, normalna, plemenita, da želi da bude majka i da rađa. Sigurna sam da će moj sin sve da obezbedi svojoj ženi. Volela bih da ona pre svega bude žena i majka, jer je to najlepše. Valjda ću i to doživeti. Što se mene tiče, ja bih u mišju rupu otišla samo da oni budu srećni."

Mane Šakić,

sin, na pitanje "da li je Olivera stroga mama", kaže:

"Nije stroga. Brzo sam kapirao šta treba da radim, tako da tu nije bilo problema. Mi imamo drugarski odnos."

("Stil")


Suzana Pavlović,

go-go igračica, priča:

"Posao me je ispunjavao, jer sam oduvek obožavala sve vrste plesa. Radovalo me je i to što više nisam morala da uzimam novac od roditelja. Mama i tata mi nikad nisu branili da se bavim ovim poslom. Njihov stav je bio da sam dovoljno pametna i zrela da najbolje znam šta je dobro za mene. Iako postoji mnogo predrasuda prema zanimanju go-go plesačice, smatram da je mnogo strašnije to što se devojčice od petnaest godina oblače u kratke topove i suknje i golišavije su od nas koje smo na sceni."

("Stil")


Jelena Jakovljević,

manekenka i poslovna žena, priprema se za venčanje sa šeikom i priča:

"Više sam umorna nego ushićena, a to osećanje verovatno će me stići nekoliko dana pre samog događaja. U Dubaiju, ne mnogo pre venčanja, specijalno pripremam za moj ženski deo ekipe devojačko veče. Venčanicu mi radi Rami al Ali, čipku smo naručili iz Pariza, svilu i šifon iz Nemačke, kristali će biti Svarovski… Verenički prsten koji sam dobila je iz kolekcije draguljarske kuće ‘Hari Vinston’, a burmu je po mojoj zamisli uradio njegov brat Brus Vinston. Kumova neće biti jer po njihovim pravilima svedoci su mladin otac, brat i mladoženjin prijatelj koga on odabere. Sa Saidove strane to je Esa, njegov najbolji drug. Što se tiče prezimena, zadržaću Jakovljević i dodati Bin Drai."

("Stil")


Severina Vučković,

pop zvezda, o jednom iskustvu sa putovanja:

"Tokom australijske turneje, održane pre osam godina, sa kolegom Petrom Grašom mesec dana sam provela u kockarnicama, jer nije bilo drugih mesta za izlaske. Tada sam shvatila da su one, u stvari, čudo, jer u njima uopšte nemate osećaj koliko je sati, pošto se kiseonik neprestano obnavlja veštačkim putem. Tada sam se prvi put susrela i sa pravilima za nepušače, pa su Graši i meni sugerisali da se zbog konzumiranja cigareta odvojimo u posebnu prostoriju."

Gde će se odmarati?

"Još nisam odlučila, ali super mi je Tanzanija, blizu je i Zanzibar koji ima odlične plaže, tu je i snežni Kilimandžaro, kao i pustinje, što bi rekli Slovenci: sve vremenske cone."

("Stil")


Ljiljana HabjanovićĐurović,

bestseler književnica, kao mala "izdvajala se od druge dece, bila im je tuđa i neobična, i nije bila naročito omiljena":

"Tako ukrašene šetale smo ulicom od jednog ćoška do drugog. Jednog leta sve smo imale haljine sa belim uštirkanim žiponima, drugog prve baletanke, a kada je moja generacija završila četvrti razred, dobile smo i svoje prve cipele sa štiklicom. Mogle smo da biramo između dva modela u prodavnici Proleter. Ja sam odabrala crne, lakovane. Zajedno smo pokušale i da se upišemo u muzičku školu, na odsek harmonike. Veoma teško sam podnela saznanje da samo ja nisam primljena."

("Press")


Emir Kusturica,

reditelj i deklarisani antiglobalista, otkriva kako stoje stvari u svetu i zašto je Francuska protiv "nas":

"Miteran umro, oni su nas bombardovali. Francuska sa Sarkozijem postala je deo bloka u kome je nova definicija NATO pakta, koja seže do Rolingstonsa koji uvek idu tamo gde NATO stiže. Postoji jedan novi svet gde sve od modne revije do fudbala postaje funkcija, i to najčešće funkcija vezana za NATO. To je novi svet na koji Srbija, čini mi se, reaguje kako valja. Severni Kipar je odličan uzorak, model, koji govori o tome kako Amerika vrši deobe u svetu. Pusti Turke da uđu, a onda ima odličnu polugu da kontroliše preterano vruću Grčku pravoslavnu krv. To uvek funkcioniše besprekorno…"

("Glas javnosti")


N.N.,

pouzdani izvor, blizak produkcijskoj kući Imoušn, priča o novim, "čvrstim" ugovorima za sledeću sezonu VIP "Velikog brata"

"Ne želimo da nam se dogodi situacija od prošle godine, kada je političar Nebojša Bakarec, u želji za samopromovisanjem, na primitivan način objavio detalje ugovora. Jedina dilema tiče se mogućnosti da se u društvu pevača, glumaca, sportista nađe i jedan političar, i to ne zbog toga što je razgovor o politici zabranjen, već iz straha da političar već posle tri dana postane dosadan i sebi i ukućanima, ali i publici."

("Press")

Iz istog broja

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu