POŠTA

Recept iz „žute štampe“

"Kriza", VREME 892

"Kriza" je pravi naslov za prošli broj "Vremena" i glavni članak u istom broju. Mada bi čak bilo bolje – "Gubitnik" i slika (još uvek) premijera.

Ono što ne može da me začudi jeste količina destruktivne energije koja je u poslednje vreme veća od hronične trapavosti i neodlučnosti (da ne kažem neobaveštenosti) po kojoj su poznati lider i kadrovi "narodnjačke" koalicije.

Ako nam je nešto jasno posle predsedničkih izbora jeste to da koliko je predsednik Tadić pobednik, Koštunica je naravno gubitnik, jer je pokazao da je irelevantan i da čak i kada hoće da sabotira svog koalicionog partnera (u stilu "da komšiji crkne krava") on to ne može.

Kada je i on to shvatio, pritaji se čovek dva dana i izađe sa "planom"! Kako da dokaže sebi i drugima da ipak ima neku političku težinu i da ljudi zaborave na Tadićevu izbornu pobedu? Recept iz žute štampe – stvoriš novu aferu da prekriješ staru… Pa naravno, napravim veštačku krizu, veću nego sto je realno potrebno, kao "braneći" Kosovo i sabotirajući potpisivanje "ništavnog" (citiram ministra Samardžića) sporazuma sa EU. Dovoljna količina destrukcije za Srbiju kroz paralizu vlade, skupštine, ekonomije kroz prestanak investicija, pada berze i kolebanja dinara jeste sredstvo za dobijanje značaja za Koštunicu i DSS. Njihov moto je "A posle mene potop…". Još malo pa kao da će da kaže – "ako ne znamo da radimo, makar znamo da se bijemo".

Legalista koji je rekao "neka narod odluči" rešio je da narod u stvari ne zna da HOĆE u Evropu, pa je rešio da ga vodi kako on misli. U izolaciju, ako treba zbog Kosova…

Mislim da su za Srbiju ipak na duže staze zdraviji parlamentarni izbori. Voleo bih da vlada ovog "spavača" padne, i da za kaznu njegovog političkog ega ne pređu cenzus. Da dobiju odelo po svojoj meri…

Iz istog broja

Ne misle baš lepo

Zoltan Sekereš, elektronskom poštom

Drugo vozilo

Dr Branislav Anđelković, London

Kačenje etiketa

Dario Hajrić, elektronskom poštom

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu