POŠTA

Da li ste naivni

"Da se nakostrešiš..."; "Vreme" br. 871

O fudbalu očigledno nemate pojma, pa je bolje da se manete pisanja o nečemu što upravo vi stavljate u fudbalsko-političke analogije.

Priznajem da ste u pravu za uzbuđenog i iznenađenog Kostreša, koji je, videlo se, nerado izašao na megdan za koji je unapred znao da će izgubiti, ali je morao da izvrši Čankov zadatak da se pojavi na njegovoj omiljenoj TV stanici.

I mene je iznervirao, jer se za razliku od Velje folirao i pokušavao da bude nešto što nije, a da su mu okice zastakljene – jesu, i uopšte odaje utisak nekoga ko se našao u nečemu gde mu mesto nije.

Najžalosniji utisak ostavlja vaš komentar srpsko-crnogorskog nazovisukoba, i stalna želja da se neko brani odavde od nas samih.

Sticajem okolnosti proveo sam skoro godinu dana u CG, i bio zaprepašćen i zgađen izlivima neprijateljstva prema Srbiji u njihovim medijima, kao i diskriminatorskom politikom i postupcima prema Srbima u CG.

Da li vi stvarno verujete da je CG jedna demokratska, uređena država u kojoj se zakoni poštuju?

Ne želim da je poredim sa Srbijom, jer nisam ljubitelj ni ove postavke, samo vas pitam, mada verujem da niste baš tako naivni.

Iz istog broja

Pravo na odmor

Ana Brujić, elektronskom poštom

Pozadina sećanja

Ranko Popović, Derventa

Istorijske pouke

Docent dr Vladislav B. Sotirović, istoričar i filolog, Univerzitet u Viljnusu, Litvanija

Enen je prezime

Boris Bjelošević, elektronskom poštom

Kobni manjkovi

Stevan Dragan Dujaković, elektronskom poštom

Veliki Pavaroti

Nikola Rudolf, Beograd

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu