POŠTA

Ješić i socijalisti

Mladi menadžer i čudo od opštine

Pišete u tekstu da su … "predstavnici DSS-a u koaliciji s predstavnicima SPS-a u opštinskoj skupštini pokušali da ga smene, ali su omanuli za svega nekoliko glasova" …

O čemu se zapravo radi: krajem 2001. godine, posle rada Komisije koja je ispitivala zloupotrebe Predsednika opštine, na sednici SO Inđija glasa se o poverenju Goranu Ješiću i od 23 prisutna odbornika (ukupno ima 36) ,18 glasa za smenu (10 SPS, 4 DSS, 4 Narodna radikalna stranka), 4 su uzdržani, 1 odbornik je protiv. Dakle nisu "omanuli za nekoliko glasova", tačno polovina odbornika je glasala za smenu i falio je jedan glas.

Interesantno je ono što sledi, naime posle te sednice GSS (Gorana Ješića ), LSV, SPS i JUL prave novu skupštinsku većinu, koja broji 21 odbornika, i vladaju Inđijom do kraja mandata 2004. god.

Posle lokalnih izbora 2004. godine DS, DSS, PSS, Narodna seljačka stranka i GG Gorana Ješića formiraju vlast u opštini Inđija ali na kvoti GG Gorana Ješića nalaze se i 3 odbornika SPS-a, a SPS dobija mesto direktora JP Direkcije za izgradnju, člana Opštinskog veća, članove upravnih odbora itd.

Zašto vam ovo pišem? Predsednik Opštine Inđija Goran Ješić vrlo često potencira saradnju "retrogradnih" snaga DSS-a i SPS-a, a pri tom "zaboravlja" činjenicu da je sa SPS-om neprekidno u koaliciji punih pet godina u opštini Inđija.

Iz istog broja

Trka vašaka

Živojin Matejić

Promašena tema

Prof. dr Goran Nikolić

Nosači tereta

Tatjana Đukić

Igra preko glave

Vlada Dekanić

Neophodna bitka

Vladimir Nikolić

Pare i muzika

Darko Soldo

Organizovane harange

Nebojša Krstić, savetnik predsednika Republike

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu