POŠTA

Dodikove oči

"Od izdajnika do spasitelja"; "Vreme" br. 857

U analizi "lika i djela" premijera Republike Srpske Milorada Dodika autorke Tanje Topić, u prošlom broju vašeg cijenjenog nedjeljnika, korištena je i jedna davno iskonstruisana neistina čiji su autori sada već poraženi politički protivnici premijera Dodika.

Ona glasi: "Jedino na čemu je premijer Dodik pao prije mnogo godina bio je šverc cigareta…" itd. Očigledno da je autorka pomenute analize "lika i djela" premijera Milorada Dodika, iz samo njoj znanih razloga, pokušala da tu davno skrojenu izmišljotinu, koja je tada imala za cilj da diskvalifikuje Dodika i umanji mu političke šanse u Republici Srpskoj, oživi i pretvori je u informaciju u koju treba vjerovati, kako bi se valjda ponovo dovela u pitanje moralna prošlost uspješnog i neospornog premijera.

Pri tome, u oživljavanju ove neistine ne nude se nikakvi konkretni argumenti da bi ona kao takva mogla opstati, niti informacija da je i tada kada je skrojena prokazana i ustanovljena kao netačna i zlonamjerna i kao elemenat prljave političke borbe koja se tada vodila protiv Milorada Dodika. O drugim konstatacijama iz analize Tanje Topić, poput one da Dodik ima "plavozelene oči, nešto više zelene", neki drugi put.

Iz istog broja

Zvanično akreditovani

Dr Miša Đurković, predsednik naučnog veća Instituta za evropske studije u Beogradu

Otisci prstiju

Bojan Tošić, elektronskom poštom

Lično iskustvo

Prof. dr Dragan Kujundžić, Florida, SAD

Ulepšan dan

Stevan Tomić, Kanada

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu