Akvizicije – Unilever kupio Sunce brend

Zlatni standard u Srbiji

Na svečanosti povodom kupovine srpske robne marke, predstavnici svetskog proizvođača robe široke potrošnje promovisali su nov dizajn somborskog margarina i majoneza

KORPA BRENDOVA: Proizvodi Unilevera

Unilever, jedan od najvećih proizvođača robe široke potrošnje na svetu, kupio je od Delte robnu marku Sunce, dakle sve prehrambene proizvode pod tim nazivom izuzev biljnih jestivih ulja. Svetski partner somborske uljare nije hteo da saopšti cenu ove transakcije, ali je najavio ambiciju da u Srbiji stvori najjači brend punkt u regionu.

Povodom ove akvizicije, Unilever je 17. maja na Kalemegdanskoj terasi u Beogradu predstavio nov portfolio domaćih proizvoda: Sunce margarin i preliv i Panorama margarin. Ova prezentacija Sunce brenda usledila je nakon podizanja kvaliteta proizvoda u skladu sa zahtevima Unilevera. Brend menadžer Unilevera za SCG i Bugarsku Kiril Hadžidinev smatra da potrošači u Srbiji žele zlatni standard, pa je u tom duhu promovisao margarin Panorama u novom zlatnom omotu, nov dizajn Sunce majoneza i nov proizvod Sunce margarin za sendviče. To je, naravno, tek početak razvoja "zlatnog standarda", jer, kako je rekao direktor razvoja Unilevera za Jugoistočnu Evropu Aleks Suću, svetska kompanija je došla ovde da ostane i da bude deo razvojne srpske priče. "To znači da Srbija ima šta da ponudi međunarodnoj zajednici", komentar je generalnog sekretara Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom Vlatka Sekulovića. On je dan akvizicije ocenio kao veliki dan za Sunce, ali i za Srbiju, koji najavljuje uspehe u direktnim stranim investicijama. Očekuje se da će te investicije do kraja godine dostići vrednost od dve milijarde evra. "Preuzimanjem lokalne robne marke Unilever prepoznaje napredak koji je Srbija učinila. Ovom kupovinom postali smo srpska firma", izjavila je Aleksandra Gatež, predsednica Unilevera za Jugoistočnu Evropu. Inače, asortiman proizvoda koje Unilever plasira na našem tržištu deo je njegovog proizvodnog programa kućne i lične higijene: Dove, Rexona, Axe, Signal i Sunsilk, a iz oblasti prehrane Rama i Knorr.

Iz istog broja

Stvaranje energetske zajednice Jugoistočne Evrope

Strujni udar zajedništva

Dr Nenad Popović

Investicije – biznis parkovi

Penthaus apartmani u Beogradu

S. Kostić

O Beogradskoj berzi

Lider tržišta ponovo Agrobanka

Nenad Gujaničićnenad.gujanicic@ac-broker.co.yu

Franšiza - CBA u Srbiji

Savez malih trgovaca

Bojan Pantić

Prehrambena industrija – "Štark", Beograd

Fabrika brendova

Zoja Jovanov

Vreme uspeha

Biznis

Reč o delu

Francuska, Mladić i Hag

Miloš Vasić

Lelić – Trostruki jubilej Svetog vladike

Okean Nikolaj

Dragan Todorović

Ibarska magistrala, treći put

Profesionalni kukavičluk

Tatjana Tagirov

Svetsko prvenstvo u fudbalu

Prava i prenosi

Slobodan Georgijev

Nacionalne frekvencije

Kauboj u Mrduši Donjoj

Tamara Skrozza

Srpsko-crnogorsko razdvajanje

Ćuteća depeša

Milan Milošević

Ekonomski odnosi Srbija – Crna Gora

Nove osnove

Dimitrije Boarov

Nezavisnost Crne Gore

Obnova i izgradnja državnosti

Nedjeljko Rudović, novinar dnevnog lista "Vijesti"

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu