POŠTA

Prof. dr Đorđe Jakovljević

Izvrtanje činjenica

Povodom reagovanja dr Milovančeva

Dr Milovančev u svom pismu tvrdi da je doc. dr Ivan Fajgelj "prevremeno penzionisan dolaskom dr N. Radovanovića 1979. godine".

Tim povodom želim da javnosti saopštim sledeće:

1. Docent dr Ivan Fajgelj prešao je 1977. godine iz Instituta za plućne bolesti u novoformirani Institut za kardiovaskularne bolesti Sremska Kamenica. Imenovan je za prvog direktora tog Instituta i na tom mestu je ostao do odlaska u penziju.

2. Doc. dr Ivan Fajgelj nije prevremeno penzionisan, nego je u penziju otišao na lični zahtev.

3. Odlazak u penziju dr Fajgelja nema nikakve veze s dolaskom prof. dr Ninoslava Radovanovića, koji je u Institut za kardiovaskularne bolesti došao znatno kasnije.

Činjenice u vezi s dr Fajgeljom dobro su mi poznate, jer sam u to vreme bio potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine, nadležan za društvene delatnosti.

Izvrtanje činjenica ne služi na čast direktoru jedne od najuglednijih zdravstvenih ustanova, a iznošenje netačnih podataka o kolegama u javnosti nije u skladu s lekarskom etikom.

Iz istog broja

Mr ph Ivica Panov

Inkvizicija radi

Mr ph Ivica Panov, Velika Plana

Dr Milan Radovanović

Nepotreban rizik

Dr Milan Radovanović, kardiohirurg, Univerzitetska klinika za kardiovaskularnu hirurgiju, Institut za kardiovaskularne bolesti Sremska Kamenica

Prof. dr Marko Kovač

Tok prijema

Prof. dr Marko Kovač, zamenik direktora Univerzitetske klinike za kardiologiju Instituta za kardiovaskularne bolesti Sremska Kamenica

Jovan Dulović, Miloš Vasić

Pustite mrtve na miru!

Jovan Dulović i Miloš Vasić

Dragan Jankov

Horsko pevanje

Dragan Jankov, Novi Sad

Nada Sekulić

Čaršijska krčma

Nada Sekulić, Novi Sad

Dr Miroslav Ilić

Autonomija Vojvodine, ili o pravu na dve brade

Dr Miroslav Ilić, član Upravnog odbora Centra za liberalne studije Vojvodine i predsednik Skupštine Vojvođanskog pokreta

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu