Gradimir Nalić

Saopštenje

Povodom izjave potpredsednika Vlade Srbije Čedomira Jovanovića na današnjem brifingu u Vladi Srbije u kojoj se navodi kako je istraga utvrdila da je, u vreme kada me je Predsednik SRJ Vojislav Koštunica predlagao na funkciju ministra unutrašnjih poslova, u moj stan uvođena specijalna telefonska linija, kao i da sam ja, kako navodi RTS "kreirao aferu Gavrilović nezadovoljan što nisam postao ministar policije", molim vas da objavite sledeće:

Već ranije sam bio prinuđen da demantujem vest o uvođenju specijalne linije u moj stan, nudeći dokaze da se radi o običnoj ISDN telefonskoj liniji koju sam platio Telekomu prema ugovorenoj ceni.

Što se tiče pokojnog Momira Gavrilovića, koga sam prvi i poslednji put video tog 3. avgusta 2001. godine, odgovorno tvrdim da je ta afera kreirana na istom mestu na kome se kreiraju napadi na DSS, Vojislava Koštunicu i sve njegove saradnike i to upravo zbog toga što smo prvi u Srbiji javno progovorili o upletenosti vlasti i kriminalnog klana koja je dovela i do tragične smrti srpskog premijera. Sve podatke smo, na zahtev tužioca, dostavili u avgustu 2001. Tada smo prvi ukazali na vezu sa surčinskom mafijom i umešanost u asfaltiranje Srbije i poslove sa naftom. Da je Vlada Srbije htela, iz moje izjave tužilaštvu mogla je da vidi šta je pokojni Gavrilović rekao o Čumetu, Bracanoviću i drugima i da ih na vreme, umesto u status zaštićenih svedoka ili zamenika šefova DB-a, stavi na mesto koje zakon određuje. Umesto toga Čeda Jovanović je napao DSS govoreći da u Srbiji nema organizovanog kriminala, što je dovelo do gubitka mnogih života, pljačke građana i današnjeg vanrednog stanja koje se pretvara u progon medija, zaštitnika ljudskih prava i advokata. Očekujem da me policija koja gleda televiziju večeras privede i ostavi moje branjenike bez advokata, a ministra Rasima Ljajića bez izveštaja o kršenju ljudskih prava koji je sutra trebalo da mu podnesem.

U Beogradu, 15. april 2003.

Iz istog broja

JAT potkresanih krila

Vlada u kokpitu

Jelena Grujić

Intervju - Vuk Hamović, član upravnog odbora i suvlasnik kompanije Energy Financing Team

Struja na rafu

Dimitrije Boarov

Državna zajednica u MMF i Svetskoj banci

Polovni agenti

Miša Brkić

Vanredno stanje

Sumrak šestog oktobra

Milan Milošević

Ukidanje vojne komisije za saradnju sa Tribunalom

Topčiderski Hag

Nenad Lj. Stefanović

Tragom snimka proslave JSO-a

Doktori za „doktore“

Vladimir Ješić

"Sablja" u Valjevu i Čačku

Od glave do repa

Dragan Todorović

Izručenje u dobar čas

Dafina i prijatelji

Dimitrije Boarov

Slučaj Ovčara

Šljivančanin na potezu

J. Dulović

Akcija "Sablja"

Padavine se nastavljaju

Miloš Vasić

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu