POŠTA

Informativna služba Generalštaba VJ

Dobrovoljni prilog crkvi

"Besparica"; "Vreme" br. 608

U nedeljniku "Vreme" dat je kraći osvrt na tešku materijalno-finansijsku situaciju u kojoj se nalazi Vojska Jugoslavije. Tekst se završava konstatacijom: "Tajna je, međutim, kako su i kojim povodom gospoda generali uspeli da izdvoje iz zjapeće praznog budžeta pola miliona dinara kao prilog za obnovu Saborne crkve u Nišu."

Ova tvrdnja izazvala je reakcije kod pripadnika VJ, posebno iz sastava Niškog i Prištinskog korpusa, koji su dali najviše ličnih priloga za obnovu Saborne crkve u Nišu.

Dakle, nema tajne. Sredstva javnog informisanja su više puta informisala našu javnost o akciji prikupljanja i predaje dobrovoljnih priloga za sanaciju Saborne crkve u Nišu.

Predstavnici Niške eparhije su, takođe, više puta javno izrazili zahvalnost pripadnicima VJ za pomoć u dobrovoljnim novčanim prilozima i još vrednijem neposrednom angažovanju na sanaciji Crkve, ističući njihovu požrtvovanost i plemenitost.

Građanima, makar onima koji su služili vojsku, poznato je da odnose u Vojsci Jugoslavije tradicionalno odlikuju drugarstvo i solidarnost a ostvaruju se kroz teškoće i odricanja koja zahteva služba.

Nemogućnost da se pojedini urgentni, najčešće ljudski problemi rešavaju na institucionalan način upućuju pripadnike VJ da budu solidarni i pomognu onome kome je najteže.

Kupovina lekova za teško obolelog druga, kupovina invalidskih kolica za saborce i pomoć deci poginulog saborca u izgradnji kuće neke su od akcija solidarnosti koje su nedavno uspešno organizovali isti oni pripadnici Vojske Jugoslavije koji su dobrovoljno odvojili deo svojih plata ili vojničkih primanja da bi pomogli obnavljanje najveće i najlepše crkve u Nišu.

Molimo vas da radi objektivnijeg informisanja javnosti objavite ovo reagovanje u sledećem broju vašeg lista.

Iz istog broja

Informativna služba Komesarijata za izbeglice

Šta je video Radujko

Informativna služba Komesarijata za izbeglice

Filip David

Masku dole, Tešiću

Filip David

Vladimir N. Cvetković

Sanjarije s ideološkog piknika

Vladimir N. Cvetković

Miloš Bobić

Srbi, Nemci i Holanđani

Miloš Bobić, Amsterdam

Branko Vučićević

Podmazivanje razgovora

Branko Vučićević, prevodilac, Beograd

Lazar Stojanović

Otrovna značenja

Lazar Stojanović

Miroslav Višić

Bombardovanje za naše dobro

Miroslav Višić

Srđa Popović:

Kapitulacija pred zločinom

Srđa Popović

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu