POŠTA

Ekološki semafor

"Korak od sto dinara"; "Vreme" br. 579

Ministarstvo za ekologiju, koje su neki visokointelektualni krugovi i poneka baka koja voli cveće često navodili kao dokaz neosvešćenosti nove vlasti, najzad će biti konstituisano, sve sa telefonskim linijama i računima, sekretarima i sekretaricama, osobljem, uslužnim i profesionalnim. A, naročito, imaće i ministra. Još je Nušić rekao nešto kao: važno je biti ministar, makar i Nikaragve. Da li će nam sada Vlada, i mi s njom, biti svesnija faktora kojima mi utičemo na okolinu i ona na nas, zato što će nam na čelu think-tanka biti nestručnjak, ili je glupo i da pitam? Jer na čelo najevropskijeg ministarstva dolazi neko iz stranke Velje Ilića.

Koliko je Zorica Brunclik imala veze s kulturom, toliko i neko ko mesecima trubi o budućoj fabrici duvana (!) ima sa zdravom okolinom. Možda čak i manje. Ali, ko počne sa crtanjem prelaza tamo gde Desna Ruka pokaže, a sve to na samom početku XXI veka, taj nije daleko od faraona, i to pravog, iz V veka pre cele nove ere. A faraon nije znao za semafor, javni ili glasački.

Uostalom, ako se nađe neko ko bi se tu bolje snašao i znao o čemu se uopšte radi, i mesto ministra zdravlja je upražnjeno, ne verujem da Velja Ilić ne bi znao da nosi stetoskop.

Iz istog broja

Vlasnici i hajduci

Dr Budimir Kostić

Tajno i javno

Boris Petrović, Novi Sad

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu