POŠTA

Sedam pitanja

"Neko ima pilanu..."; "Vreme" br. 556

Stalni sam i verni sam čitalac vašeg lista i prosto sam zgranut amaterskim stilom članka "Da li je Surčin srpski Palermo", koji je objavljen u poslednjem broju. Zar vi zaista mislite da tako organizovana mafija uzima reket od vlasnika radnjica u centru Surčina!!! Meni je potpuno jasno da "Vreme" naginje tzv. reformistima, ali navedeni članak je bacanje prašine u oči manje upućenim čitaocima o veličini i snazi surčinske mafije. Vaši novinari prave od njih sitne pilićare, a oni su krupne zverke, i to svaki Surčinac zna. Molim vas da napišete članak o činjenicama koje morate proveriti:

1. Ko je Ljubiša Buha Čume, stvarni vođa i kapo di tuti kapo surčinske mafije, i koji je nivo njegovog srodstva sa Boškom Buhom, šefom beogradske policije!!!

2. Zoran Šijan je imao bliskog rođaka u srpskom DB-u i zbog toga nikada nije osuđivan za brojna krivična dela koja je učinio.

3. Da li je Čume kum Dragoljubu Markoviću, vlasniku kompanije Krmivo produkt, koji je i u kumovskim vezama sa srpskim premijerom Zoranom Đinđićem?

4. To se društvo svake godine skuplja kod Markovića na njegovoj slavi Sv. Aranđeo 21.11, a verovatno se i u međuvremenu viđaju!

5. Zašto vaši novinari ništa nisu napisali o fabrici piva Plemont, koju je počeo da zida Zvonko Plećić Pleća kod železničke stanice Surčin na putu za Dobanovce kao način da legalizuje kriminalno stečen novac i ubaci ga u legalne tokove?

6. Zašto vaši novinari i snimatelj nisu slikali monstruoznu građevinu Čumeta u delu Surčina koja se zove "Korov" na putu za Dobanovce i nisu ništa napisali o njoj?

7. Da li je osuđen Ljubomir Jovanović Stakleni za teško ranjavanje telohranitelja Vojislava Šešelja 1999?

Dakle, gospodine glavni uredniče, to su pitanja na koje odgovore treba da daju istraživačko novinarstvo i dobar tekst, a ne da prikriva pravu istinu amaterskim tekstovima i generalnim stavovima vaše redakcije "da će zemlja propasti ukoliko padne reformska vlada i da neće biti stranih investicija". Zar ste vi i ubeđeni da će biti stranih investicija ukoliko Čume, Stakleni, Limun budu važne ličnosti i novi biznismeni povezani sa srpskim premijerom? To su pitanja na koja ja kao redovan čitalac "Vremena" tražim odgovor, a ne prazne paškvile koje koriste samo takvim kriminalnim gangovima kakav je surčinski. Iz protesta, dok mi ne date odgovore na gore postavljena pitanja (ako smete, ali što ne biste smeli, bože, došla je demokratija), prestaću da čitam vaš list.

Iz istog broja

Posetite Rašku

Sindikat Elektrodistribucije Raška, elektronskom poštom

Auto-pijaca

Dejan Vulin, Novi Beograd

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu