Iz štampanog izdanja

Kosovska veza: Biznismeni Zvonko Veselinović i Milan Radoičić

Foto: Aleksa Stanković

16. 12. 2021. / 9.32

Sankcije SAD protiv Veselinovića i Radoičića: Kumovi sa severa Kosova

"Lica pod sankcijama se zbog zaštite interesa države Srbije u potpunosti u pravnom i formalnom smislu moraju odvojiti od Republike Srbije, bez obzira na njihov društveni, politički ili poslovni položaj”

Da li je stavljanje na američku crnu listu braće Veselinović, Milana Radoičića i ostalih znak za Aleksandra Vučića da mora da ih se odrekne? Kako su braća Veselinović izrasla u najmoćnije i najbogatije ljude u Srbiji koji obrću milione, imaju rudnike, zgrade i hotele? Zašto njihova centralna građevinska firma “Inkop” radi na skoro svakom velikom infrastrukturnom gradilištu u Srbiji? I mogu li se pod sankcijama Vašnigtona naći Andrej Vučić, Nikola Petrović i drugi sa fotografija u društvu Zvonka Veselinovića?

 

“Republika Srbija nije pod sankcijama i mislim da bi reputaciono po zemlju bilo veoma loše, da sebe postavi kao branioca lica pod sankcijama. Lica pod sankcijama se zbog zaštite interesa države Srbije u potpunosti u pravnom i formalnom smislu moraju odvojiti od Republike Srbije, bez obzira na njihov društveni, politički ili poslovni položaj”, kaže za “Vreme” advokat Tomislav Šunjka, saradnik Međunarodne advokatske komore, Odseka za borbu protiv korupcije, različitih agencija Ujedinjenih nacija, Svetskog ekonomskog foruma i Svetske banke….

 

Pročitajte ceo tekst Slobodana Georgijeva u  štampanom izdanju "Vremena“ od četvrtka (16. decembar), ili se pretplatite na digitalno izdanje

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu