Vesti

Insistira na volji građana: Aleksandar Jovanović Ćuta

Foto: Miloš Milivojević/Tanjug, Foto: Tanjug

17. 4. 2022. / 11.49

Aleksandar Jovanović Ćuta: Gazela je jedina institucija

Rezultati izbora su apsolutna tragedija. Trebalo je da se Vučić i Đilas sastaju svaki dan svih prethodnih 10 godina koliko su na vlasti. Pokret Ekološki ustanak neće učestvovati u svađi najveće opozicione koalicije u kojoj je Jeremić napao Đilasa

Aleksandar Jovanović Ćuta, lider pokreta Ekološki ustanak ocenio je rezultate aprilskih izbora "apsolutnom tragedijom“ danas na N1.

Smatra da su za to odgovorni "i oni koji su se dogovarali sa Vučićem“, i dodaje "kamo lepe sreće“ da su se prethodnih 10 godina koliko kreiraju ovu politiku "viđali svaki da“. Umesto toga, ocenjuje, "sejali su mržnju“ pa su "ljudi na ivici da se poubijaju“ što građani nisu zaslužili.

Jovanović kaže da ne osuđuje Dragana Đilasa predsednika Stranke slobode i pravde što je Aleksandru Vučiću predsedniku Srpske napredne stranke predložio i otišao na dogovor o ponavljanju izbora u Beogradu. "To je njihova stvar“, kaže Ćuta i naglašava da njegov pokret insistira "da se poštuje volja građana“ što Gradska izborna komisija mora da sprovede.

O zakazivanju novih izbora, kaže, ne treba razgovarati s obzirom da ovi nisu završeni, pominje da GIK-u "treba dve nedelje da prebroji glasove“, i predlaže da se "konstituiše gradska vlast pa da vidimo kako će to da funkcioniše“ i ponavlja da Ekološki pokret insistira "da se poštuje zakon, jer ovo je sve samo nije izborna volja građana“.

Inače, "učestvovaće na svim izborima koji budu raspisani po zakonu. Ne znam šta znači to – biće za šest meseci“.

Kaže da jer Ekološki pokret nov na političkoj sceni i da je uspeh što je koalicija Moramo kojoj su se priključilo dobila 100.000 glasova.

Ako se ne poštuje zakon "imaćete Gazelu“. Pokazalo se da je "Gazela jedina institucija“ i navodi da su i Gornje Nedeljice i pijačni prodavci uticali da se pokrene njihovih problema kad su izašli na Gazelu.

Potvrđuje da će i Ekološki pokret izaći na ulicu da brani svoja prava, i kaže "a gde drugde“.

O opoziciji kaže da se "desilo cepanje najveće opozicione koalicije, otvorena svađa“, navodi da se desio "otvoren napad na Đilassa od koalicionih partnera“  Vuka Jeremića na Dragana Đilasa, i naglašava da Ekološki ustanak u tome "neće učestvovati“.

S.Ć.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu