Vesti

Nagrada po nenadmašnom novinaru: Dejan Anastasijevic

Foto: Vreme

1. 5. 2022. / 13.27

Nagrada „Dejan Anastasijević“: U užem izboru dva novinara „Vremena“

Na konkurs za godišnju nagradu „Dejan Anastasijević“ za istraživačke radove o temama izuzetne važnosti, ove godine se prijavilo 67 novinara sa 72 medijska teksta i priloga. Tekstovi Jovane Gligorijević i Nemanje Rujevića koji su objavljeni u „Vremenu“, žiri je uvrstio u uži izbor

Žiri za godišnju Nagradu za istraživačko novinarstvo "Dejan Anastasijević 2022", koju dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), uz podršku ambasade SAD, doneo je odluku o ovogodišnjim nominacijama u tri kategorije: elektronski mediji (TV i radio), onlajn i štampani mediji.

Nagrade se dodeljuju za istraživačke novinarske radove i to za teme od izuzetne važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

Ove godine na konkurs se prijavilo 67 novinara sa 72 medijska teksta i priloga.

U kategoriji elektronskih medija u užem izboru su Jelena Mirković N1 – "Zlatna otmica“, Vanja Đurić N1 – "Ispod površine – amin za zločin“ i Mladen Savatović N1 – "Ispod površine – kraljevi asfalta“.

Iz štampanih medija u užem izboru su Saša Dragojlo "Štekovi, nasilje i veze sa bezbedonosnim službama“, Jovana Gligorijević "Seksualno nasilje u Istraživačkoj stanici Petnica: Zavera ćutanja koja je dugo trajala“, i Nemanja Rujević "Pritajena kompanija, skrivena država“.

Tekstovi Jovane Gligorijević i Nemanje Rujevića objavljeni su "Vremenu“.

U kategoriji onlajn medija nominovani su Marija Ristić, Balkan Insight/CINS – "Srbija slala oružje Mjanmaru nakon puča", Jelena Veljković i Vlado Apostolov – "Koluviji pipci u Makedoniji" i Slađana Gluščević i Miloš Katić, VOICE – "Država imovinu 1,8 mlrd evra prodala gubitašu ABL Solventu za 51 milion evra".

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu