Vesti

Nije uspeo da doputuje: Sergej Lavrov

Foto: Russian foreign ministry press service via AP

5. 6. 2022. / 23.24

Rojters: Otkazana poseta Lavrova

Nepun dan pre najavljene posete Srbiji Sergeja Lavrova, javljeno je da ruski ministar spoljnih poslova ipak neće doći. Zemlje susedne Srbiji nisu dozvolile da avion kojim bi došao Lavrov preleti njihov vazdušni prostor

Novinska agencija Rojters prenosi da je otkazana poseta ruskog ministra spoljnih poslova Sergerja Lavrova Srbiji najavlčjena za 6. i 7. jun.

Rojters se poziva  na informaciju agencije Interfaks, čiji je izvor rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Poseta Lavrova Srbiji je otkazana nakon što su Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora zatvorile svoj vazdušni prostor za njegov avion.

"Naša diplomatija tek treba da savlada teleportaciju“, rekao je izvor, javlja Rojters.

Zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su nebo za avion Sergeja Lavrova, zatvorivši tako još jedan kanal komunikacije, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, ističući da Moskva nije ta koja pravi novu "gvozdenu zavesu“, već da je Evropa ta koja ograđuje Rusiju.

"Ruska delegacija je trebalo da stigne u Beograd radi razgovora. Zemlje-članice Evropske unije i NATO-a zatvorile su vazdušni prostor, zatvorile su još jedan kanal za komunikaciju“, izjavila je Zaharova za italijanski televizijski kanal "La7“, a preneo je rusko "Sputnjik“.

Ranije danas , premijerka Ana Brnabić je izjavila da je predsednik Aleksandar Vučić prinuđen da se lično bavi logistikom posete šefa ruske diplomatije Srbiji.

Kako je potvrđeno iz kabineta predsednika Vučića, on će se danas, u ponedeljak, sastati sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan Harčenkom.

S.Ć. /N1/Danas

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu