Vesti

Ubijen u Budvi: Milić Minja Šaković

Foto: Savo Prelević Vijesti

18. 6. 2022. / 17.45

Rat klanova se nastavlja: Metak Škaljarce stigao u Budvi

Likvidiran je dobro pozicionirani član Škaljarske grupe. Izgleda da rat još uvek nije završen, a ako se nastavi po dosadašnjoj tradiciji - sledi osveta i nove likvidacije. Biće posla za novu crnogorsku Vladu koja je najavila oštar odgovor organizovanom kriminalu

U petak veče u Budvi likvidiran je visokorangirani član Škaljarskog klana Milić Minja Šaković. Nakon jednogodišnjeg zatišja nastalog usled hapšenja, bekstava i brojnih likvidacija, čini se da bi se rat Škaljaraca i Kavčana mogao nastaviti. Srpska Bezbednosno informativna agencija (BIA) označila je Šakovića kao saučesnika u ubistvu vođe navijača “Janjičari” Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi.

Šaković je važio za vođu podgoričke grupe koja je ogranak Škaljarskog klana još od početka sukoba. Njegov debeli policijski dosije datira još iz maloletničkih dana kada je 2005. godine sa bratom Markom, ubio jednog Podgoričanina. Kasnije je hapšen zbog nasilničkog ponašanja, ali i osuđen na pola godine zatvora zbog pokušaja ubistva dvojice članova Kavačkog klana 2016. godine u Kotoru.

Ubijeni je večerao u lokalu Korkovado kod budvanskog Starog grada, a prema pisanju “Vijesti”, ubica je prišao stolu i likvidirao ga metkom u potiljak. Na sebi je imao belu košulju i beli kačket, a policija je kasnijim pretraživanjem terena pronašla oružje iz kog je pucano. Navodno su Šakovića prijatelji koji su sedli sa njim za stolom, upozorili na sumnjivog muškarca, ali on tome nije pridavao pražnju – što je čudno, jer je u poslednje vreme retko izlazio iz kuće, te uvek koristio blindirani automobil.

Nakon pucanja došlo je do stampeda ljudi koji su se nalazili u blizini, što je ubici olakšalo bekstvo.

Šaković je do sada preživeo dva atentata – prvi put je teško ranjen, a drugi put policija je osujetila planiranu likvidaciju. Naime, angažovane ubice su kupile stan u podgoričkom naselju Zagorič koji gleda na njegovu kuću i dvorište, te kako je utvrdila policija, nameravali su da ga likvidiraju snajperom i kasnije zapale stan da unište dokaze.

Prema izvštaju BIA-e, a kako je preneo KRIK, Šaković je sa jednim od vođa Škaljaraca Stevanom Stamatovićem u oktobru 2016. godine u Beogradu ubio Saleta Mutavog. Stamatović je likvidiran pre dve godine u jednom restoranu u Atini, zajedno sa drugim liderom klana Igorom Dedovićem. Tada je ekipa iz Škaljara prilično obezglavljena.

F.M./Vijesti / Krik

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu