Vesti

Vređanje i tako to: Savo Manojlović i Željko Mitrović

Foto: Tara Radovanović/Tanjug i promo/Pink

20. 6. 2022. / 19.12

Zadrugar u „Pravom uglu“: Obračun Željka Mitrovića i Save Manojlovića

Okršaj Save Manojlovića i Željka Mitrovića u emisiji „Pravi ugao“ Radio-televizije Vojvodina se uprkos svim naporima Ljubice Gojgić pretvorio u rijaliti šou pun dranja i vređanja, uz sve ometanje tonskog signala u prenosu uživo koje je nestalo čim se „razgovor“ završio

Preko Tvitera uz, za srpske pojmove, umerenu dozu vređanja zakazan TV-duel između lidera Kreni-Promeni Save Manojlovića i vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića na neutralnom terenu Radio-televizije Vojvodina u emisiji "Pravi ugao“ Ljubice Gojgić u ponedeljak u 17.20 časova se od, recimo, drugog minuta pretvorio u dranje i vređanje vidno uzrujanog gospodina Mitrovića. "Razgovor“ neistomišljenika je, kao što je bilo dogovoreno, sa nekoliko sekundi zakašnjenja prenosio i Pink.

Neutralni  teren se sveo na neutralnog sudiju Ljubicu, jer se negde od petog minuta u prenosu uživo "pokvario“ signal pa neko vreme ništa nije moglo da se razume šta zavađena gospoda pričaju. U drugom delu obračuna u prenosu uživo ton je i dalje bio iskrivljen, ali su uporni gledaoci uz pomuku mogli da razaznaju šta Mitrović i Manojlović govore. Kako se emisija završila, sa tonom  je opet bilo sve u redu.

Došlo je i do blagog fizičkog kontakta dvojice duelista, Mitrović se razmahao rukama, Savo mu je odgurnuo ruku, Mitrović je odgurnuo Savinu ruku, ali se na tome, što se fizičkog kontakta tiče,  završilo.

"Neznalice, lažovu, prevarantu, seoska varalice“

Prvi je reč dobio Savo Manojović. Rekao je, ukratko, da TV Pink krši zakon jer ne ispunjava zakonski propisane kriterijume za televizije sa nacionalnom frekvencijom, pored ostalog zato što ima "nula“ obrazovnog, kulturnog i naučnog programa, te da se Pinku zato treba oduzeti nacionalna frekvencija; a i zato što ne plaća porez. Objašnjavao je i da je nacionalna frekvencija javno dobro i osvrnuo se i na TV Happy, kojoj, kaže, takođe zbog kršenja zakona treba oduzeti nacionalnu frekvenciju. Obe televizije je optužio zbog podsticaje na nasilje u društvu.

Manojlović je bio sakupio 200.000 potpisa ispod peticije koja zahteva oduzimanje nacionalne frekvencije za TV Pink, koja je u novom vučenju za obnovu nacionalnih frekvencija i dodelu još jedne preostale, konkurisala čak za dve, dakle za još jednu više.

Mitrović se bukvalno tresao dok je Manojlović kratko govorio, a onda je krenuo: neznalice jedna, lažovu, prevarantu, seoska varalice, jel si ti retardin, ja, Mitrović, sam svojim telom branio beogradske mostove dok si ti, Savo, prodavao imovinu u Prištini i bežao, a i platili smo sve poreze (baca po stolu papire koji bi trebalo da su dokaz za plaćene poreze). Posle se razmahao i nekim fotokopijama koje je nazvao zakonima o informisanju.

Rekao je i da je Pink prikupio dva miliona potpisa ljudi koji ih podržavaju, te da je to odnos 1 prema 10, i da je,valjda, Pink zato u pravu.

Rekao je i da se, što se TV Happy tiče, nalaze u njenom, Peconijevom studiju, na šta je Ljubica Gojgić rekla da se nalaze u studiju koji zakupljuje RTV, dakle ne kod Peconija na TV Happy.

Manjlović je mirno posle prvebaražne tirade odgovorio: "Meni je vas iskreno i ljudski žao“, te da je Mitrović kao onaj lik iz "Balkan ekspresa…“

Tu već ništa nije moglo da se razume zbog lošeg tona.

Ja i Đinđić

U nekom trenutku je Mitrović na optužbe da je Pink režimska televizija rekao da je on "jedino bio vezan sa Zoran Đinđićem“, na optužbu da je crtao metu na čelu Oliveru Ivanoviću da je on, Mitrović, sa Oliverom bio "drug i prijatelj“, a negde malo kasnije da je "Aleksandar Vučić najbolji lider koga je Srbija imala od svog postanka“

Manojlović je odgovorio: "Vi možete da budete moralna prostitutka, ali ne možete da nacionalnu frekvenciju pretvorite u javnu kuću“.

I tako dalje.

Neuspeo pokušaj dijaloga

Trudila se Ljubica Gojgić iz petnih žila da obuzda vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, ali joj to nije pošlo za rukom.

Ako je ovo bio nagoveštaj nekog dijaloga između delova suprotstavljenog društva, onda boljeda ga ne bude.

Mitrović se ponašao kao zadrugar, Savo Manojlović nije skrivao prezir i trudio se da bude čvrst i da parira u rijaliti okršaju.

Pobednika okršaja je teško odrediti, ne samo zbog ometanja tonskog signala, činjenice nisu imale nikakvu ulogu u ovom obračunu, sve se svelo na umetnički dojam, pa su gledaoci ocene davali subjektivno. A što reče Mitrović: odnos je 1 prema 10.

A.I.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu