Vesti

Rešeni su da ostvare svoje zahteve: Radnici Fijata na Gazeli

Foto: Tanjug

22. 6. 2022. / 14.02

Radnici Fijata blokirali Gazelu: Moglo bi da potraje

Nakon što je premijerka Srbije odbila da se sastane sa njima u utorak uveče, radnici Fijata stigli su danas u Beograd i blokirali Gazelu i auto-put. Od zahteva ne odustaju, a kako stvari sada stoje blokada će potrajati

S.P
Radnici kragujevačkog Fijata u sredu u nešto iza 13 časova uradili su oni što su dugo najavljivali nakon neuspešnih pregovora sa Vladom Srbije. Oni su stigli u Beograd i blokirali deo autoputa kod Sava Centra u oba pravca.

Sedam autobusa, sa nešto više od 300 nezadovoljnih radnika, uputili su se ka Beogradu, gde su im se u protestu pridružili predstavnici zeleno-leve organizacije Zajedno, Aleksandar Jovanović Ćuta i drugi aktivisti. Iako za sada nema incidenata, skup obezbeđuje uniformisana ali i policija u civilu.

Sa blokiranog autoputa iznevereni radnici uzvikuju "lopovi, lopovi“. Kako mediji izveštavaju sa lica mesta, radnici su odlučni a blokada će kako sada stvari stoje izgleda potrajati.

Uoči polaska u Beograd, radnici fabrike Fijat najavili su da će protesta biti, a da li će biti sastanka sa predstavnicima Vlade Srbije "to zavisi od Vlade“.

Jedan od predstavnika radnika kragujevačkog Fijata Zoran Miljković rekao je da predsednica Vlade samo u medijima kaže da želi sa njima da pregovara, ali da njih odbija za razgovor i "priča svašta, kako smo mi prekršili dogovore, a ustvari je Vlada Srbije prekršila sve.“.  "Nije nam se javila pre dva dana, juče je trebalo da dobijemo pisane garancije po dogovoru, naravno da ih nismo dobili i sad ona kaže – vi birate ulicu, pa nemamo šta drugo“.

S.P./FoNet/ N1

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu