Vesti

Samo jedan čovek može da reši njihove probleme: Današnji protest radnika fijata

Foto: Tanjug

22. 6. 2022. / 19.23

Blokada autoputa: Ako ti nešto treba, idi na Gazelu

Radnici Fijata odblokirali su most Gazela i autoput kod Sava-centra, nakon šest sati protesta. Iz Vučićevog kabineta im je garantovano da će se sa predsednikom sastati u subotu u 9 časova

S.P
Posle 18h, radnici kragujevačke fabrike automobila Fijat dobili su garanciju da će ih predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiti u subotu u 9h, te su se dogovorili da prekinu sa današnjim protestom, i odblokiraju autoput i most Gazela.

Predstavnik radnika Zoran Miljković je potvrdio okupljenim radnicima da je iz Vučićevog kabineta stigla pisana garancija. "Dobili smo ponudu za sastanak u subotu u 9 ujutru. Ako nas izrade, doći ćemo ponovo“, saopštio je predstavnik radnika Zoran Miljković okupljenim kolegama.

Radnici Fijata, pre poziva iz Vučićevog kabineta rekli su da su spremni da na autoputu kod Sava Centra i na Gazeli provedu celu noć.

Poučeni primerom pijačnih prodavaca, ali i mnogih drugih koji svoje probleme rešavaju jedino kod predsednika Srbije, oni su tokom protesta sa zahteva da se sastanu sa premijerkom Anom Brnabić tražili sastanak sa Aleksandrom Vučićem.

"Stojimo ovde tri sata i niko nas ništa ne pita. Ovde se čeka samo da se aminuje sve od jednog čoveka – od predsednika. A premijerka svaki dan već mesec dana priča istu priču – ponavlja ono što nam je ponuđeno – 200 evra po godini staža“, rekao je jedan od radnika Fijata.

Radnici su se još jednom izvinili svim Beograđanima i građanima Srbije koji ispaštaju zbog blokade jedne od najvažnijih saobraćajnica u zemlji, ali ubeđeni su da je to jedini način. Kako kažu "saterani smo za zid“.

S.P./N1  

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu