Vesti

Vreme dogovaranja: Radnici Fijata na sastasnku sa predsednikom Vučićem

Foto: Tanjug

29. 6. 2022. / 16.43

Radnici Fijata: Premijerka, gde su najavljene otpremnine

Radnici kragujevačkog Fijata koji su proglašeni za tehnološki višak danas nije uplaćena otpremnina od 790 evra po godini radnog staža, iako im je Ana Brnabić to najavila. Radnici kažu da još nije potpisan ni raskid ugovora o radu

Nema informacija da li je nekom od zaposlenih koji su proglašeni za tehnološki višak danas uplaćena otpremnina od 790 evra po godini radnog staža, rekao je danas oko 15 časova Zoran Stanić

predsednik Ujedinjenog granskog sindikata Nezavisnost u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu.

Ranije, jutros, premijerka Ana Brnabić, najavila da će do kraja dana otpremnine dobiti 492 radnika "Fijata" koji su prihvatili taj vid obeštećenja kao tehnološki višak u kragujevačkoj fabrici.

Isto to, radnicima je rečeno i juče na sastanku, potvrdio je Zoran Stanić.

 "Malo je čudno da se uplate izvrše bez potpisivanja raskida ugovora o radu“, kazao je Stanić i dodao da bi razlog za odlaganje početka isplata moglo biti i "kolebanje" radnika koji su se već opredelili za rad u inostranstvu. Jer, neki od njih su, kada su čuli da će svim zaposlenima biti isplaćena otpremnina od 790 evra, pokušali da promene svoju odluku, kazao je Stanić.

Za rad u fabrikama u Slovačkoj i Poljskoj do sada prijavilo 175 zaposlenih i da se više od 1.000 zaposlenih još nije izjasnilo ni za jednu od ponuđenih opcija.

"Zbog toga je poslodavac poboljšao prvobitnu ponudu i ponovo produžio rok za izjašnjavanje, ali mislim da ni pored toga odziv neće biti mnogo veći, ocenio je Stanić. Zbog toga je poslodavac poboljšao prvobitnu ponudu i ponovo produžio rok za izjašnjavanje“, ocenio je Stanić.

"Država nastavlja da se bori za sve ostale radnike“, takođe je rekla jutros premijerka, naglasila da je i poslednja tri dana razgovarala sa zvaničnicima kompanije "Stelantis“, da je obostrana želja "da ostane što više radnika od preostalih 1500, te da im je rekla da moraju dodatno da poboljšaju ponudu.

S.Ć./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu