Vesti

Miroslav Čučković: ponovo u gradskoj vlasti

Foto: Tanjug

1. 7. 2022. / 15.10

Novi gradonačelnikov tim: Od njih će zavisiti Beograd

U timu Aleksandra Šapića su i ljudi koje poznajemo po neobičnim potezima i za koje nikad nismo čuli, na primer Miroslav Čučković i Vesna Vidović. Treba im dati šansu i misliti pozitivno

Miroslav Čučković je novi gradski menadžer. Miroslav Ćučković je predsednik GO Obrenovac. Jedan od njegovih vidljivijih poteza bilo je imenovanje Milorada Grčića za pomoćnika.

Bilo je to ubrzo nakon što je Grčić napustio EPS gde je četiri godine bio nezakonito v.d. direktor. Ostavku je podneo pošto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio odgovornost za kolaps u elektroenergetskom sistemu 12. decembra 2021. godine, kada su zbog lošeg uglja, pomešanog sa blatom, zaustavljeni skoro svi blokovi u termoelektrani "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcu i kada je na stotine domaćinstava u centralnoj Srbiji ostalo bez struje.

Miroslav Ćućković je izjavio da Grčića prima u rukovodstvo Obrenovca  zbog zasluga za grad dok je bio na čerlu EPS-a.

Miroslav Čučković je postao menadžer grada po odluci Aleksandra Šapića.  Njegovo zaduženje će biti ravnomeran razvoj grada.

Osim Čučkovića, u Šapićevom timu biće i:

Vesna Vidović izabrana je za zamenicu gradonačelnika. Ona je zadužena za oblast socijalne i dečje zaštite, te za školsko i predškolsko obrazovanje.

Aleksandar Savić, raniji predsednika opštine Voždovac, biće  pomoćnik gradonačelnika, a zadužen je za komunikaciju sa gradskim opštinama i javnim preduzećima).

Predrag Lukić će biti zadužen za javni prevoz u Beogradu. Sada je direktor saobraćaja u Lasti, gde radi od 2004.godine. Šapić je rekao da je Lukić prošao sve sektore u Lasti i ima veliko iskustvo.

Cvijo Babić, radi u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", kao glavni inženjer za vodovodni sistem. On će se baviti komunalnom delatnošću i komunalnim preduzećima, koje su ključne za funkcionisanje grada.

Ime o kome se najviše priča, zato što je nepoznato, je Vesna Vidović.

Ona je supruga Miloša Vidovića predsednika opštine Savski Venac. Bila je odbornica Skupštine Beograda u prethodnom sazivu, ali ne u punom mandatu, bila je na izbornoj listi SNS "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“, na beogradskim izborima 2018. godine.

Vidović je u prethodnom sazivu Skupštine Beograda mandat dobila tek nakon što su se neki od više kotiranih odbornika povukli. Kao odbornica u prvom mandatu nije se naročito isticala niti je pored odborničke imala još neku funkciju.

Vesna Vidović (1989) je u Šapićev tim ušla sa 26. pozicije na izbornoj listi "Aleksandar Vučić, Zajedno možemo sve“, što je visoko mesto. U predizbornoj kampanju ona je angažovana da se obrati javnosti i poruči da je Aleksandar Vučić omogućio da "nove generacije žive bolje od prethodnih“, kao i da je na mladima da "odrеdimo budućnost za gеnеracijе kojе dolazе i u tomе imamo pomoć i podršku prеdsеdnika Vučića“.

Mladi su bili zadatak za Vidović i tokom kampanje, kada je zajedno sa još dvojicom stranačkih kolega, obavljala razgovore sa mladima o politikama koje sprovodi SNS, a za tako nešto i jeste kvalifikovana s obzirom da se na izbornoj listi predstavila kao "master vaspitač“.

S.Ć./ Danas

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu