Vesti

Novoimenovani gradski menadžer: Miroslav Čučković

Foto: Tanjug

3. 7. 2022. / 13.38

Plan Miroslava Čučkovića: Ulice treba da izgledaju lepše

Novoimenovani gradski menadžer Miroslav Čučković, poznat je po neuspehu u odbrani Obrenovca u vreme poplava, i po preletanju iz stranke u stranku. U novoj gradskoj vlasti, ima tri preletača iz Demokratske u Srpsku naprednu stranku

Gradski menadžer Beograda Miroslav Čučković najavio je danas gostujući na TV Prva da su u fokusu novoformirane Skupštine grada saobraćajni projekti, prvenstveno rekonstrukcija ulica Maksima Gorkog, Gospodara Vučića, Neznanog junaka i Ulice Teodora Drajzera.

"Sve te ulice treba da izgledaju lepše. Krajem juna je isteklo šest meseci za dosadašnji budžet, napravićemo plan za 2023. godinu, pozvaćemo građane da daju svoje predloge i odbornike Skupštine i onda ćemo napraviti proračun koji ćemo sprovesti na terenu“, rekao je.

Najavio je da će na jesen biti predstavljen niz programa, kao i da će Beograđani učestvovati u planiranju projekata, jer je, kako je rekao, komunikacija sa građanima neophodna.

Nije komentarisao napise u medijima koji podsećaju na njegov ne-učinak kao predsednika opštine Obrenovac, 2014. godine, kad je ovaj grad bio poplavljen. Naredne godine, Čučković je postao član Srpske naprednu stranku.

Pre toga bio je u G17, tu je počeo političku karijeru, pa zatim u Demokratskoj stranci iz čijih redova je izabran za odbornika u Skupštini grada Beograda u dva mandata, jednom je izabran za člana gradskog veća. Vodio je poslove iz resora elektroenergetike, Nacionalnog investicionog plana, IT uprave, kao i projekte vezane za industrijske zone po opštinama, uz privlačenje stranih investicija, a poveren mu je i PKB.

Predsednik opštine Obrenovac je  od 2012.

Pre nego što je iz Demokratske stranke prešao u SNS, Čučković je bio veliki i otvoreni protivnik naprednjaka.

Sa novim gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem koji ga je izabrao u svoj tim, sarađivao je u Demokratskoj stranci u vreme i u gradu, u vreme Dragana Đilasa.

Osim Miroslava Čučkovića, Aleksandar Šapić je u svoj tim i pozvao i još jednog bivšeg člana Demokratske stranke, Cviju Babića, i namenio mu komunalne poslove.  On dolazi iz JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, gde radi kao glavni inženjer za vodovodni sistem, a na to mesto je došao iz Demokratske stranke u kojoj je bio kad i Aleksandar Šapić.

S.Ć./Tanjug/N1

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu