Vesti

Fantastična biografija: Dr Vladimir Orlić

Foto: Tanjug

30. 7. 2022. / 12.41

Sednica SNS-a: Podmlađivanje Skupštine i Vlade

Vladimir Orlić je kandidat SNS-a za predsednika Skupštine. Stranka je usvojila predlog Aleksandra Vučića da se podmladi rukovodstvo Parlamenta i Vlade. Lazar Ristovski neće biti poslanik

Dr Vladimir Orlić će biti kandidat za predsednika Narodne Skupštine, odlučeno je na današnjoj sednici Srpske napredne stranke.

Kako je objasnio Nikola Selaković, ministar inostranih poslova, usvojen je predlog Aleksandra Vučića da se rukovodstvo Skupštine i Vlade Srbije podmlade, a Orlića je ovako opisao: "Jedna fantastična biografija, mlad čovek, koji nije zagazio u četrdesete, izuzetan borac za demokratiju".

"Ovakva rešenja pokazuju moć SNS-a koja je uspela da Srbiju sa kolena podigne na noge i zada dinamiku reformskog razvoja", dodao je Selaković.

Predsedništvo SNS-a je donelo odluku da za buduće rukovodstvo poslaničke grupe i potpredsednika ili generalnog sekretara Narodne skupštine suzi izbor na četiri kandidata. Milenko Jovanov, Marina Raguš, Nevena Đurić i Sandra Božić su kandidati za potpredsednika Skupštine, predsednika poslaničke grupe, poslanika ili sekretara poslaničke grupe. I ovde je, istakao je Selaković, reč o izuzetnim ljudima.

"Jedan od zaključaka sednice je i da je Aleksandar Vučić ovlašćen da vodi razgovore o koaliciji za buduću Vladu Srbije i da ćemo za 10 dana održati novu sednicu na kojoj ćemo razmatrati kadrovska rešenja.“

Selaković je naglasio da je da sednici razmatrana i aktuelna politička situacija.

"Zabrinuti smo za naredne dane jer Albanci spremaju pravi pakao", rekao je i najavio današnji sastanak Vučića sa predstavnicima Srba sa KiM.

Najavljeno je da će o svemu sutra naciju izvestiti predsednik Vučić.

Konstitutivna sednica Parlamenta sazvana je za ponedeljak 1. avgusta u 10 sati.

Njoj neće prisustvovati glumac Lazar Ristovski, četvrti na listi SNS-a, zato što je juče odustao da bude narodni poslanik. Razlog nije komentarisao.

Dr Vladimir Orlić je rođen je 1983. godine u Beogradu, završio je Matematičku gimnaziju u Beogradu, diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu – Odsek za elektroniku, telekomunikacije i automatiku, Smer za telekomunikacije, gde je, kako ističe, stekao i zvanje doktora nauka elektrotehnike i računarstva – na Odseku za telekomunikacije i informacione tehnologije (2011).

Član je Srpske napredne stranke od 2008. godine, a od novermbra prošle godine je potpredsednik stranke. Više puta je biran za predsednika Saveta za informisanje Opštinskog odbora SNS na Čukarici. Obavljao različite dužnosti u sektoru informisanja pri Gradskog odbora SNS Beograd i višim organima stranke. Zamenik koordinatora za rad Saveta pri OO SNS Čukarica i član Izbornog štaba OO SNS Čukarica 2012. i 2014. godine. Od 2014. do 2015. obavljao dužnost sekretara Opštinskog odbora Srpske napredne stranke na Čukarici. Za potpredsednika Opštinskog odbora SNS Čukarica izabran 2015. godine“, ističe u zvaničnoj biografiji. Izabran je za narodnog poslanika na izborima 2014. i 2016. godine. Zamenik je šefa poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije. Ističe da je završio obuku i edukaciju u Klasi slušalaca za rezervne oficire Vojske Srbije 2010. godine, stekao čin rezervnog potporučnika Vojske Srbije. Kako navodi, član je Udruženja pisaca "Poeta“ na Čukarici.

S.Ć./FoNet

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu