Vesti

Sama je sebi uzor: Staša Stojanović

Foto: Facebook

5. 8. 2022. / 11.59

Demokratska stranka: Staša Selfi je lagala birače

Narodna poslanica SNS Staša Stojanović nema master diplomu kao što je napisala na listi svoje stranke. Demokrate traže od Aleksandra Vučića da ako njegova poslanica ne podnese ostavku, da je sam otpusti. Mogla sam staviti i „državni službenik“ da sam htela – odgovorila je Staša Selfi

Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke (DS) tvrdi da narodna poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Staša Stojanović nema master diplomu kao što se predstavila na izbornoj listi "Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje", što znači da je obmanula birače.

Zato DS traži da Staša Stojanović vrati mandat, a od Aleksandra Vučića, predsednika SNS, da zatraži ostavku od svoje poslanice ukoliko ona sama to ne učini.“

Na zvaničnoj listi SNS pored njenog imena piše "master inženjer investicionog menadžmenta“. Rođena je 1991, živi u Novom Sadu, i prema nezvaničnim saznanjima zaposlena je u Elektrovojvodini. Pročula se po performansu pre nekoliko godina na tribini opozicije u Novom Sadu, po pet rokovnika u kojima beleži govore političara, po bezgraničnom divljenju predsedniku Vučiću, i po odluci da se vakciniše kineskom vakcinom isto kao predsednik.

Staša Stojanović je sve one koji je kritikuju nazvala "ludacima“.

Na društvenim mrežama je poručila da "na poslaničkoj listi pišu trenutna zanimanja, ja sam još na masteru investicionog menadžmenta, te sam stavila kako jeste. Neko je stavio penzioner, sportista, novinar… Molim ljude da ne prave teorije zavere i ne izmišljaju. Mogla sam staviti i ’državni službenik’ da sam htela.“

Napisala je i ovo: "Oprostićete mi što sam potekla iz obične radničke porodice u kojoj sam naučila da sve što želim treba sama na napravim. Moj obraz je pred Bogom čist i to je jedino bitno. Smetam vam ne zbog jezika, nego zbog karaktera. Tek ćete me upoznati… Pozdrav – navela je ona.


Foto: Screenshot

Svoj prvi radni dan u Skupštini Srbije, Staša je ovekovečila selfijem na Instagramu i time izazvala veliku pažnju uglavnom negativnu. Javno ju je podržao kolega poslanik Vladimir Đukanović, a ona je postala poznata kao Staša Selfi.

"Vidim tema sam, a tek je dan 1. Spremala sam se za sve ovo godinama, ko misli da sam ovde gde jesam tek tako, grdno se vara. Živim za to da Srbija bude još bolje i lepše mesto za život, živim za to da nam ljudi budu zadovoljni. I da, boriću se najbolje i najsrčanije“, pohvalila se novopečena narodna poslanica na Twitteru iznad fotografije sa crvenog tepiha ispred ulaza u zgradu Narodne skupštine.

Na Instagramu je poručila i da je od ponedeljka postala "najbolja verzija sebe“ i da će "nastaviti da se poredi samo sa sobom“, jer je put kojim je prošla i školu koju je stekla i svakodnevni život koji živi veruje da je "vredan ne samo ovoga već i svega što zna i što je čeka u budućnosti“.

S.Ć./FoNet/Danas

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu