Vesti

Očekuje se objašnjenje: Aleksandar Šapić

Foto: Tara Radovanović/Tanjug

25. 8. 2022. / 11.45

Šapićev Stručni savet: Ko je odlučio o osnivanju

Prema otkriću Solidarnosti, tajnom odlukom Aleksandra Šapića osnovan je Stručni savet gradonačelnika čije će članove Beograđani plaćati po 160.000 dinara mesečno

Ako se ispostavi da je tvrdnja političke platforme Solidarnost tačna, biće to još jedan primer nastojanja Srpske napredne stranke da sama odlučuje o Beogradu. Naime, nakon što poslanici nisu blagovremeno dobili materijale za sednicu Skupštine grada 18. avgusta, i nakon što se isto ponovilo juče na konstitutivnoj sednici Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica, Solidarnost danas tvrdi o odluci gradonačelnika za koju niko ne zna.

Odlukom gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, osnovan je Stručni savet gradonačelnika Beograda u kome će svaki savetnik imati platu od 160.000 dinara, tvrde u političkoj platformi Solidarnost.

Prema njihovom saopštenju, ta odluka je "sakrivena i od gradskih odbornika i odbornica i od građana i građanki Beograda“, tvrdi odbornik te organizacije i koalicije Moramo Miloš Baković Jadžić u Skupštini grada.

Kako kaže, ona nije bila na dnevnom redu sednice Skupštine grada Beograda koja je održana 18. avgusta, već je tajno usvojena dan ranije, 17. avgusta, posebnim rešenjem koje je potpisao gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, to telo, koje nije postojalo ni u jednoj ranijoj gradskoj vlasti, osnovano je u trenutku kada gradonačelnik Šapić najavljuje najneizvesniju zimu u istoriji i priprema stanovništvo Beograda na nova poskupljenja gradskog prevoza i komunalnih usluga.

"Posebno je problematično to što i pored 26 gradskih sekretara i 13 članova gradskog veća, sa infrastrukturom koju imaju na raspolaganju i kadrovskim potencijalima od više hiljada ljudi koji pokrivaju sve resore, Šapić sada angažuje dodatne savetnike", naglasio je Baković Jadžić.

Baković Jadžić zahteva od gradonačelnika Šapića da saopšti imena svojih savetnika koji će biti imenovani u tom telu, jer građani i građanke Beograda imaju pravo da znaju koje još SNS kadrove plaćaju od svog novca po 160.000 dinara mesečno.

S. Ć./ FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu