Vesti

Opet krše Briselski sporazum: Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug

8. 9. 2022. / 16.22

Aleksandar Vučić: Više neću da ih molim

Aljbin Kurti je danas saopštio da Priština u potpunosti kontroliše jezero Gazivode, što je po Aleksandru Vučiću kršenje Briselskog sporazuma. Poručio im je "što ste se igrali, igrali ste se"

Na početku obraćanja građanima danas u Požarevcu, na svečanom otvaranju treće fabrike Motherson Group u Srbiji, predsednik Aleksandar Vučić je pre svega upozorio na opasnost da Priština uz evropske sile i Kvintu pokušavaju da tiho zauzmu i okupiraju sever Kosova i Metohije.

Poručio im je "što ste se igrali, igrali ste se".

"Srpski narod neće da trpi nasilje, i nepoštovanje međunarodnog javnog prava. Što ste se igrali igrali ste se. Ako možete da poštujete norme koje ste sami doneli, ima ko da odgovori", rekao je Vučić i dodao:

"Albanci pokušavaju da ispod žita tiho zauzmu i okupiraju sever Kosova i Metohija, njihov tzv. ministar unutrašnjih poslova danas je saopštio da u potpunosti kontrolišu jezero Gazivode“  što, prema Vučićevom mišljenju znači novo kršenje Briselskog sporazuma.

" Ako i zamolite ljude u Briselu, oni vam kažu ’da, sve je u redu’, a onda bude i gore. Upozoravam i jedne i druge da to više ne rade. Srpski narod ni nasilje, ni kršenje međunarodnog prava neće da toleriše. Što ste se igrali, igrali ste se", rekao je Vučić.

"Pošto više neću da ih molim, sada upozoravam i jedne i druge da to više ne rade, pošto srpski narod ni nasilje ni nepoštovanje međunarodno javnih normi neće da toleriše. To je moje upozorenje i onima koji sutra dolaze u Beograd i svima drugima – što ste se igrali, igrali ste se", istakao je Vučić.

Najavio je da će u subotu, nakon sednice Saveta bezbednosti, imao važne objave za sve građane.

S.Ć./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu