Vesti

Stavila terčku na temu Europrajd: Ana Brnabić

Foto: Tanjug

17. 9. 2022. / 20.09

Ana Brnabić: Ponosna sam na pravu sliku Srbije

Pokazali smo da smo ozbiljna država koja drži reč, koja poštuje institucije, ali i veruje u prava svojih građana. Stavili smo tačku na ovo, bavićemo se bitnijim stvarima. Premijerka je rekla da je predsednik otputovao u Njujork na Generalnu skupštinu UN-a, a čekaju nas drugi problemi: teška zima i međunarodna situacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se u subotu uveče u zgradi Vlade Srbije nakon održane Parade ponosa u okviru ovogodišnjeg Europrajda. Ona je izrazila zahvalnost svim građanima Srbije i Beograda na toleranciji, razumevanju i brizi o državi.

Brnabić se posebno zahvalila pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i BIA “jer su oni zaslužni da Beograd bude bezbedan i siguran grad”. Ona je saopštila sa je to razlog za događaj koji je protekao gotovo bez incidenata.

“Danas je bilo angažovano oko 5200 pripadnika MUP-a na ulicama Beograd, a incidenata samo dva. To je bio sukob sa određenim grupacijama na Slaviji, i u Kralja Milana i Lomine i sukob sa odredjenim grupacijama u Karađordjevom parku”, rekla je premijerka Srbije.

Ona je ipak ocenila da je previše energije poslednjih nedelja otišlo na Europrajd iako je država organizovala sve bezbedno.

“To jako lepo govori o nasim građanima i svima onima koji ovde žive, koji su ovde došli ali i o MUP-u. To je za mene prava slika Srbije i nešto na šta sam beskrajno ponosna večeras”, rekla je Brnabić.

Premijerka je nagovestila da sada zemlju očekuju važnije stvari poput međunarodne politike i teške zime. Saopštila je da je predsednik Srbije već u Njujorku gde treba da se obrati u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Novinarima je premijerka pokušavala da objasni da Europrajd nije par ekaelans tema, bez obzira na to što je bilo preko pet hiljada policajaca na ulicama, visokih zvaničnika iz EU. Brnabić je ocenila da je to veštački kreirana tema, i da se nada da je večerašnje njeno obraćanje stavljanje tačke na ovu temu.

Nije komentarisala zašto smatra da kršenje ljudskih prava nije par ekselans tema.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu