Vesti

Foto: Tanjug

25. 9. 2022. / 4.05

Dobrica Veselinović: Vlast sakriva informacije o rebalansu budžeta Beograda

Materijali za sednicu Gradske skupštine odbornicima nisu uručeni na vreme. Dobrica Veselinović upozorava da je to taktika kojom vlast onemogućava diskusiju pa samim tim i rad Skupštine

Gradska vlast pokušava da sakrije informacije o rebalansu budžeta Beograda, tvrdi šef odborničke grupe Ne davimo Beograd – Moramo Dobrica Veselinović.

Naime, iako je ta tema na dnevnom redu naredne sednice Skupštine, gradska vlast "svesno sabotira dostavljanje materijala tako što su više hiljada papira materijala dostavljeni u nečitkom obliku i samo dva dana pre sednice.

Prema poslovniku Skupštine grada Beograda materijali i dnevni red sednice se dostavljaju minimum sedam dana ranije svim odbornicima. Veselinović kaže da odbornici dobijaju materijal veče pre održavanja  ili pre početka same sednice.

"Na taj način gradska vlast sabotira sednice dodavanjem tačaka dnevnog reda bez ikakvog objašnjenja i kroz izmene akata bez argumenata.“

Veselinović kaže da "banalnom taktikom onemogućavanja informisane diskusije, zatrpavanja odbornika nečitljivim materijalima, neargumentovanim predlozima odluka, sakrivanjem informacija o imenovanjima i dodavanjem tačaka dnevnog reda u poslednjem trenutku“ gradska vlast sabotira sednice.

Veselinović je poručio da gradskoj vlasti to neće proći ni ovog ni svakog sledećeg puta, jer nova opozicija je u konačno u gradu, "i učiniće sve da zajedno sa građanima onemogući da nastave sa svojim standardnim planom višemilionskih prevara i korupcija".

Podsetimo da ni na sednicu Gradske skupštine 18. avgusta materijali nisu bili uručeni na vreme, i da su istu primedbu imali i članovi Komisije za trgove i imena ulica.

S.Ć./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu