Vesti

Čeka se zvanična informacija: Radivoj Zvicer

1. 10. 2022. / 13.03

Zvicerovi advokati: Od živ je, do ne zna se da li je živ

Advokat porodice Zvicer je demantovao vest da je vođa škaljarskog klana juče ubijen u Panami, a njegov branilac kaže da o tome nema nikakvu informaciju. Čeka se zvanična objava

Radivoj Zvicer nije ubijen, izjavio je danas Vladimir Zarić advokat porodice Zvicer, i demantovao nezvaničnu vest da je juče posle 20 časova navodno upucan vođa kavačkog klana u Panami koju su objavili mediji.

"Demantujem kao advokat porodice da je Radivoje Zvicer ubijen i ranjen- Porodica je videla natpise u medijima i da se ne bi dezinformacije i dalje širile, važno je da se zna da je moj klijent živ", rekao je Zarić.

Crnogorske bezbednosne institucije istakle su danas za portal Radio-televizije Crne Gore da nema zvaničnih informacija o tome da je Zvicer bio meta napada.u Panami.

Crnogorsko tužilaštvo tereti Zvicera, vođu crnogorsko kriminalnog kavačkog klana, i još devet osoba da su počinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo, a u Srbiji mu se sudilo da je koristio lažni pasoš.

Crnogorski bezbednosni izvori su dobili podatke o dva ubistva u Panami, ali početni opisi nisu odgovarali opisu Zvicera.

Zatim se oglasio advokat Miloš Vuksanović koji zastupa Zvicera, i istakao da on nema informaciju ni da je živ, ni da je ubijen njegov branjenik.

"Ja kao njegov branilac nemam informaciju ni da je pucano na njega, ni da je mrtav ni da je živ. Radoje Zvicer je čovek koji je nedostupan organima i sa njim niko nema kontakt. Šta se dogodilo i šta je istina znaćemo kada se dobije zvanična informacija”, rekao je za medije Vuksanović.

Stručnjaci za ove teme špekulišu da je to bilo upozorenje njemu da mu je neko na tragu i da treba da promeni lokaciju.

S.Ć./FoNet/ NovaS

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu