Vesti

Performans koji su svi zapamtili: Ana Đurić Konstrakta

Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

15. 10. 2022. / 15.16

Konstrakta: Šaljite pozitivne talase za Gremi

Na predlog jednog člana žirija Američke akademije za diskografsku umetnost i nauku, Ana Đurić Konstrakta bi mogla da bude nominovana za Gremi u dve kategorije

Ana Đurić Konstrakta, predstavnica Srbije na Eurosongu, mogla bi da postane prva Srpkinja nominovana za jednu od najprestižnijih muzičkih nagrada – "Gremi“.

Ana Đurić Konstrakta je na svom Instagram profilu objavila da je predložena za nominaciju za "Gremi“ u kategoriji za Najbolji nastup i za Najboljeg novog izvođača.

Konstrakta je objasnila da je za nominaciju predložio član Američke akademije za diskografsku umetnost i nauku, da sad sve zavisi od ostalih članova žirija, i zamolila fanove da šalju pozitivne talase-

Članovi akademije izabraće nominovane muzičare do 23. oktobra, a zvanična lista nominovanih biće objavljena u novembru. Dodela nagrade "Gremi“ zakazana je za februar 2023.

Svake godine dodeljuju se četiri glavne "Gremi“ nagrade, 6 posebnih nagrada, te nagrade najboljima za 30 muzičkih žanrova u 108 kategorija.

Nagrada "Gremi“ je ustanovljena 1959. godine, i važi za jednu od najprestižnijih u svetu popularne muzike.

Podsetimo da je Konstraktin nastup uoči finala Eurosonga 2022 ovog maja u Torinu osvojio nagradu "Marsel Bezanson" za najbolji umetnički nastup na ovogodišnjem takmičenju.

S.Ć./Danas

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu