Vesti

Pobeda u Apeldornu: reprezentacija Srbije

Foto: FoNet

15. 10. 2022. / 22.36

Svetsko prvenstvo u odbojci: Devojke iz Srbije opet prve

Pobedom nad reprezentacijom Brazila u finalu Svetskog prvenstva u Holandiji, odbojkašice Srbije su drugi put za redom osvojile zlatnu medalju

Odbojkašice Srbije su najbolje na svetu. Večeras u pobedile Brazil sa 3:0 u finalu Svetskog prvenstva u Holandiji, i ponovile uspeh iz Japana pre četiri godine.

Svetsku titulu osvojile su: Aleksić, Bjelica, Bošković, Buša, Drča, Jegdić, Lazović, Lozo, Mihajlović, Milenković, Mirković, Popović, Pušić, Stevanović, sa selektorom Santarelijem.

Srbija je bez poraza završila turnir u Poljskoj i Holandiji, znači sa 12 pobeda u isto toliko mečeva. Izgubile su samo pet setova.

Kolege iz sportskih redakcija su ocenile da je večeras, u dvoboju sa Bazilom, Tijana Bošković je bila nezaustavljiva, libero Teodora Pušić je sve stizala, prijem Bianke Buše je bio sjajan, na mreži je blistala Bojana Drča… sve je bilo izvrsno u izvedbi izabranica Danijelea Santarelija koje su očitale rivalkama još jednu lekciju iz odbojke.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je fenomenalna Tijana Bošković sa 24 poena, pratila ju je Jovana Stevanović sa 11. Na drugoj strani najbolje su bile Ana Karolina i Gabrijela Gimaraeš sa po devet poena.

"Orlice“ konstantno od 2015. osvajaju medalje na velikim takmičenjima: dva zlata, srebro i bronza sa Evropskih prvenstava, dva svetska zlata, kao i srebro i bronza sa Olimpijskih igara.

Brazilkama je ovo bila četvrta prilika da osvoje zlato, ali su osvojile drugo mesto. Treće mesto su osvojile Italijanke, pobedom reprezentacije SAD.

S.Ć./Večernje novosti

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu