Vesti

Otvoreno proziv Evrope: Aleksandar Vulin

Foto: Tanjug

16. 10. 2022. / 19.12

Liga socijaldemokrata Vojvodine: Vulin čini sve da Srbija ne bude normalno mesto za život

LSV ukazuje da Vulin svakodnevno vređa susedne narode, i udaljuje Srbiju od EUt. I većina ostalih opozicionih stranaka na ovaj način reaguje povodom Vulinove izjave da Srbiji nije mesto u EU. Sastav nove Vlade će otkriti da li će u njoj ostati ministri koji otvoreno zagovaraju blisku saradnju sa Rusijom i udaljavanje od Zapada

"Vulin svakodnevno udaljava Srbiju od modernog i normalnog sveta. Njegova poslednja izjava o tome da Srbiji nije mesto u Evropskoj uniji, samo je poslednji u nizu opasnih nastupa koji za cilj imaju pogoršanje odnosa sa članicama Evropske unije", navodi se danas u saopštenju Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Ovo je jedno od mnogih reagovanja većine opozicionih stranaka i njihovih predstavnika povodom jučerašnje izjave Aleksandra Vulina ministra unutrašnjih poslova za Večernje novosti.

Ministar Vulin je rekao da što pre Srbija prihvati da je iz Evropske unije "ne žele“ i da joj "tu nije ni mesto, biće bolje“, i dodao da odnos prema EU "nije pitanje emocija već racionalnih odluka“.

LSV ukazuje i da Vulin svakodnevno vređa susedne narode, protagonista je opasne ideje "srpskog sveta“ i čini sve da Srbija ne bude normalno mesto za život. "Da je 2000. počeo proces lustracije, na čemu je insistirala LSV, Vulin bi kao portparol Mirjane Marković i zločinačko-mafijaške organizacije JUL među prvima bio lustriran. Nažalost, šansa je tada propuštena, a posledice toga preživljamo i danas", ističe LSV.

Mediji pišu da će u utorak 18. oktobra početi zasedanje Narodne skupštine o sastavu nove Vlade Srbije.

Prema sastavu nove Vlade, čija je mandatarka u trećem mandatu Ana Brnabić, tumačiće se i da li će Srbija krenuti u spoljnopolitički zaokret, odnosno da li će u njoj ostati ministri koji otvoreno zagovaraju blisku saradnju sa Rusijom i udaljavanje od Zapada.

S.Ć./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu