Politika

Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

25. 10. 2022. / 16.51

Aleksandar Vučić: Zorana boga molila da bude ministar

Aleksandar Vučić je rekao da je bivšoj ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović, kada je saznala da neće više biti u Vladi, samo nekoliko sati bilo potrebno da sve najgore govori o svojim kolegama iz Srpske napredne stranke

"Svako o sebi dovoljno govori. Ako vam je posle deset godina bilo potrebno nekoliko sati da sve najgore kažete o svojim kolegama a pre toga ste boga molili da budete izabrani za ministra, pa kad niste, onda ste se setili da to kažete. Onda mnogo više govorite o sebi, nego o bilo kome od nas", rekao je Vučić, osvrnuvši se na komentar Mihajlovićeve koja je na instagramu optužila kolege iz SNS-a za vođenje negativne kampanje protiv nje.

"Naša stranka ne sme da bude G17+ i Demokratska stranka. Zato i vršimo te promene. Zato uvek vidite one ljude koji prvi put kada se suoče sa tim da ne dobiju fotelju, ne treba im ni tri minuta da pokažu šta zaista misle o svemu i zbog čega su tu bili. Neće se to desiti ni sa Nebojšom (Stefanovićem), ni sa Nedimovićem, ni sa Lončarom, ni sa kim drugim", rekao je Vučić, dodavši da će svi ministri odgovarati za svoj rad.

Jer to, nešto od gore navedenog, je jedna od najvažnijih stvari za budućnost SNS-a i Pokreta za Srbiju “koji će da prave”, pojasnio je Vučić.

Šta je rekla bivša ministarka

Zorana Mihajlović se danas, neposredno pre obraćanja predsednika SNS-a,oglasila na Instagramu komentarišući napade koji dolaze iz stranke čiji je član.

"Кoliko li je stabala posečeno da bi moje kolege iz SNS-a objavile hiljade strana, negativnih tekstova, laži i neistina o meni i mojim rezultatima? Pa to je zločin nad prirodom!“, napisala je ona, dok je prilikom jučerašnje, poslednje konferencije koju je održala kao ministarka rudarstva i energetike, više birala reči.

"U Vladi sam deset godina i iza mene stoje rezultati koje sam zajedno sa svojim timom postigla. Za mene je ovo novi početak. Svakako ostajem u politici i želim da radim za svoju državu i za svoj narod. To sam uvek radila, još iz svojih studentskih dana. Smatram da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji i boriću se da u ovim novim podelama, Srbija bude na Zapadu, a ne na Istoku“, rekla je Mihajlović juče na oproštajnoj konferenciji za medije.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu