Beograd

Šapiću odakle vam 403 kvadrata: Mila popović

Foto:FoNet

30. 11. 2022. / 16.43

Šapić versus Popović: Gde su vam dokazi gradonačelniče

Aleksandar Šapić juče nije prisustvovao sednici Grada zato što se uplašio šefice odborničke grupe Ujedinjeni, i tvrdi da je pokazao sve papire o nelegalnoj gradnji kuče od 403 kvadratna metra. Mila Popović kaže da je Šapić svestan da je prekršio zakon

Najviše sam se uplašio Mile Popović, odgovorio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić na novinarsko pitanje čega se, kao što kaže,  uplašio pa nije prisustvovao jučerašnjoj sednici Gradske skupštine na kojoj je opozicija predložila njegovu smenu.

Mila Popović, šefica odborničke grupe Ujedninjeni u Skupštini grada, ocenila je da ova cinična izjava Aleksandra Šapića "ponižava grad i svakog zdravorazumskog Beograđanina“.

Upitan zašto odbornicima ne pokaže svu dokumentaciju o gradnji kuće, da li ju je gradio legalno po zakonu, Šapić je odgovorio da je na prošloj sednici Skupštine grada govorio sve vezano za kuću i pokazao odluku Tužilaštva prema kojoj je krivčna prijava podneta protiv njega neosnovana.

"Ono što vas plaši je činjenica da ste svesni da ste prekršili zakon, i da nije postojao način da taj nemoralni čin bilo čime opravdate“, poručila je Popović Šapiću u pisanoj izjavi.

Juče, pred odbornicima Skupštine grada, Popović je navela da je gradonačelnik Šapić izgubio svaki legitimitet da odlučuje o glavnom gradu, jer kao neko ko je gradio mimo zakona ne može da utiče na rad gradske uprave da reši problem nelegalne gradnje i bahatih investitora.

Ona je navela da je dokazano da je Šapić tri puta prekršio zakon – time što je nelegalno počeo gradnju kuće koja izlazi iz gabarita, potom je nastavio gradnju objekta uprkos nalogu inspekcije da obustavi radove, a treći put kada je kao gradonačelnik protivzakonito legalizovao taj objekat.

Jasno je da je bez ijednog papira gradio kuću od 403 kvadrata, rekla je ona.

U današnjoj pisanoj izjavi je podsetila da "Zakon predviđa da može da se ozakoni objekat koji je izgrađen do 2015 godine, a on je imao objekat bez dozvola od oko 98 kvadratnih metara, kao i da je 2021. počeo da radi na "renoviranju" te kuče, te da danas ima kuću od 403 kvadrata. Otkud Vam legalnih 403 kvadrata. Vi nemate odgovore i toga se Vi plašite gospodine Šapiću. Priznajte i sebi i drugima da Vi nemate ni obraza, ni dostojanstva, a ni potrebnog znanja da biste obavljali funkciju gradonačelnika“, poručila je Popović.

Upitan danas zašto odbornicima ne pokaže svu dokumentaciju o gradnji kuće, da li ju je gradio legalno po zakonu, Šapić je odgovorio da je na prošloj sednici Skupštine grada govorio sve vezano za kuću i pokazao odluku Tužilaštva prema kojoj je krivčna prijava podneta protiv njega neosnovana.

S.Ć./FoNet

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

 

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu